Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дърво" - страница 2
Наясно сме само с празното пространство в гората, което само до вчера беше запълнено с дървета.
Ана Фройд
Дървото не може да расте в сенките на родителите си.
Октавия Е. Бътлър
Моята грешка беше в това, че аз очаквах плодове от дърво, способно да ражда само цветове.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
Ако с някаква магия аутизмът беше изкоренен от лицето на Земята, тогава хората все още щяха да общуват пред огън на дърва пред входа на пещера.
Темпъл Грандин
Да поддържаш тялото си здраво е израз на благодарност към целия космос - дърветата, облаците, всичко.
Тик Нят Хан
Винаги се чувстваме по-млади, отколкото сме. Нося в себе си по-ранните си лица, тъй като дърво съдържа пръстените си. Сумата от тях съм аз. Огледалото вижда само последното ми лице, докато аз познавам всичките си предишни.
Тумас Транстрьомер
Трябва да помните, че дъбовото дърво не е престъпление срещу жълъда.
Дейвид Зиндел
Ако вие сте недоволни от това място което заемате, сменете го. Вие не сте дърво.
Джим Рон
Както плодът на дървото, така и животът е най-сладък преди да започне да повяхва.
Николай Карамзин
В присъствието на самия Бог човек стои винаги като самотно дърво в пустинята.
Мартин Бубер
Хората, които се опитват да обяснят картините, обикновено лаят погрешно дърво.
Пабло Пикасо
Помолих дървото: разкажи ми за Бог. И то разцъфтя.
Рабиндранат Тагор
Нашият живот е подобен на островите в океана и дърветата в гората, чиито корени се преплитат в подземните дълбочини.
Уилям Джеймс
Бих искал да харесвам полетата, оцветени в червено, реките жълти и дърветата, боядисани в синьо. Природата няма въображение.
Шарл Бодлер
Дървото на познанието е дърво на смъртта.
Бенджамин Дизраели
Когато брадвата влезе в гората, дърветата казаха, че дръжката е една от нас.
Алис Уокър
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Дървото гори, защото в него има правилните неща; и човек става известен, защото има подходящите неща в себе си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.
Морихей Уешиба
Малкото момче, което гледах да хвърля камъчета в празния фонтан, не беше твърде старо, за да се катери по дърветата. Може да се каже, че е имал твърде много мъдрост за възрастта си. Вероятно е вярвал, че не е създаден за този свят. Исках да му кажа: Ако не ти, кой?
Никол Краус
В зависимост от голямото, малкото може да се издигне високо. Вижте: малкото растение, което се изкачва на високото дърво, се изкачи на върха.
Сакя Пандита
Благодатта винаги ще говори сама за себе си и ще бъде плодотворна в правенето на добро; осветеният кръст е плодоносно дърво.
Самюел Ръдърфорд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
13
Следваща