Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дърво" - страница 13
Ще ми отнеме дълго време, за да разкажа за родословното си дърво, но мога да заявя, че съм десничар в кръвта си – от царска, през комунистическа до демократична България.
Георги Марков (политик)
Между хората и между дърветата се намират – и то много – вечно зелен.
Стоян Миленков
Той върви така, сякаш балансира цялото семейно дърво върху носа си.
Реймънд Моли
Аз съм поет, зает с най-задълбочено съзерцание на света; мисля, че моята слаба и своенравна поезия е призвана да разкъса магическия кръг, в който са затворени стъкло, дърво и камък...
Пабло Неруда
За да си десен у нас, трябва в семейството си да имаш маркизи, барони, графове и виконти. Сигурен съм, че в родословното дърво на съвременните десни ще намеря овчар. Да се експонираш като десен в стремежа да си демократ, е доста смешно.
Андрей Пантев
Хуморът е като бръшляна – увива се около дървото. Без ствол той не вирее.
Хайнрих Хайне
Отговорът ми е - каза Фрост, - че не знам. Навярно не е Бог, какъвто Вие имате предвид. Не в стария издялан от дърво белобрад старец, а в едно висше същество - в такъв Бог вярвам. Защото аз усещам, че във Вселената има някаква сила и власт. Тя е твърде подредена, за да бъде безконтролна и безстопанствена. Като погледнем на този ред, на това равновесие - от механизма на атома на едната страна на везните и законите в природата на другата, не може да не усетим и разберем, че тук има някаква контролираща и направляваща сила.
Клифърд Саймък
Носиш дърва в гората." (безсмислен труд) - "Ligna in silvas fers.
Хораций
Предишна
1
...
10
11
12
13
(Текуща)
Следваща