Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дърво" - страница 10
Баща й я беше научил като дете, че старите дървета имат жизнена енергия, която се предава на вас, когато имате нужда от това.
Ванеса Монфорт
Не се облягайте на стената - тя ще падне, не се облягайте на дървото - то ще изсъхне, не се доверявате на човека - той ще ви предаде.
Василий Ян
Славата е като огън - за да не изгасне, трябва постоянно да се хвърлят дърва за огрев.
Владимир Шитик
Не може да удовлетворите амбицията си, ако я подхранвате през цялото време.. Не можете да изгасите огъня, ако хвърляте дърва в него.
Гордън Диксън
Има хиляди начини да предприемете действия. Например, засаждайте дървета, събирайте боклуци, присъединете се към организация или движение, което има значение и особено се опитайте да повлияете на възрастните и да окажете натиск върху хората с власт.
Грета Тунберг
Накратко, Дървото на живота е сборник от наука, психология, философия и теология.
Дайън Форчън
Обичам да работя, така че дайте ми какво имате. Ще играя дърво, ако искаш. Ако искате плод върху него, тогава ми плащайте повече пари. Иначе просто обичам да работя.
Дани Трехо
Когато плодовете падат от дърво, те веднага започват да се разграждат. Природата е предвидила това да се случи, така че хранителните вещества на плодовете да могат да бъдат включени обратно в почвата, за да подхранват дървото и да произведат друго поколение сочни, питателни плодове.
Дейвид Ейгъс
Където расте лошото дърво, доброто ще процъфтява. Но където няма въобще дървета, нищо няма да расте.
Дейвид Линдзи
Когато бях на около десет, бях силно впечатлен от начина, по който Тарзан можеше да се люлее през дърветата от лиан на лиан. Никой никога не ми е казвал: "Не опитвайте това у дома".
Джеймз Добсън
Когато водите на едно езеро са абсолютно неподвижни, езерото отразява перфектно дърветата, небето и всичко около него. При най-слабия бриз, с най-малката вълничка във водите, езерото отразява само себе си. За да види друг с яснота и обективност, човек първо трябва да овладее неподвижността. Най-лекият полъх на преценка или интерпретация от рационалния ум ще създаде вълни, които разбиват Осъзнаването и ни връщат към обикновеното възприятие.
Алберто Вилолдо
В момента не са останали идеални дървета, също както не са останали идеални хора.
Джим Харисън
Дърветата се люлеят от ветровете, мъжете - с думи.
Джоан Ейкън
Натрупвате ли повече негативни мисли или положителни? Които и да натрупате, израстват в дървета, а след това в гори.
Джон Асараф
Подобно на двете дървета в нашата градина, които са израснали едно до друго, стволовете им се преплитат през десетилетията, за да се настанят и поддържат един друг.
Джон О'Фаръл
От другата страна на гората, сякаш по общо съгласие, птиците напуснаха дърветата си и се втурнаха нагоре. Присъединих се към тях, излетях ги, те не ме разпознаха като нещо отделно от тях и аз бях щастлив, толкова щастлив, защото за първи път от години и завинаги не бях убивал и никога нямаше да го направя.
Джордж Сондърс
Разкажи тайната си на вятъра, но не го обвинявай, че е разказал на дърветата.
Джубран Халил Джубран
Кълна се, че понякога да говоря с теб е като да се опиташ да разговаряш с дърво. Много голямо, много солидно, много мъжко дърво.
Джули Ан Уокър
Как е възможно да живееш като машина и да даваш плодове като дърво?
Дъглас Уилсън
Не искаме да се фокусираме върху дърветата (или техните листа) за сметка на гората.
Дъглас Хофстатър
Чудни прогладни, слънчеви дни. Вчера се прибрах от Вечернята сред триумфалната красота на блестящите на слънце дървета и си помислих: колко незаслужено щастие ни е дал Бог.
Александър Шмеман
Разхождайки се понякога в една напълно пуста равнина, където няма къщи, нито дървета, които да ме водят, понякога съм бил принуден да стоя неподвижен в продължение на часове заедно, чакайки, докато дойде дъждът, преди да продължа пътуването си.
Едуин А. Абът
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
13
Следваща