Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дърво"
Искам да сътворя с теб това, което пролетта сътворява с вишневите дървета.
Пабло Неруда
Никога не бих пожелал да членувам в група, чийто символ е мъж закован към две парчета дърво. Особено ако това съм аз!
Джордж Карлин
Бог обичал птиците и създал дърветата. Човек обичал птиците и създал клетки.
Жак Девал
Някой днес седи на сянка, защото някой отдавна е засадил дърво.
Уорън Бъфет
Погледнах ръцете си, за да видя дали съм същият човек сега, когато бях свободен. Имаше такава слава над всичко; слънцето дойде като злато през дърветата и по полетата, и аз се чувствах като на небето.
Хариет Тъбман
Дървото на свободата трябва да бъде наторявано от време на време с кръвта на патриотите и тираните.
Томас Джеферсън
Ябълката не може да се върне вече на Дървото на познанието – веднъж щом сме прогледнали, ние сме обречени и изправени пред предизвикателството да търсим силата да виждаме повече, а не по-малко.
Артър Милър
Ако режеш дървата самостоятелно, ще се сгреете два пъти.
Хенри Форд
Думите са подобни на листата: дървото, което ги има твърде много, носи много малко плодове.
Александър Поуп
Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда.
Одри Хепбърн
Сигурен лек срещу морска болест е да си седите под сянката на някое дърво.
Спайк Милиган
Тъгата е знание, тези, които го знаят, тъгуват най-дълбоко. Дървото на знанието не е дървото на живота.
Джордж Байрон
Учеността е сладкият плод на горчивото дърво.
Исократ
Обичам дървото повече от човек.
Лудвиг ван Бетховен
Дори да знаех, че утре светът ще се разпадне на парчета, пак бих посадил своето ябълково дърво.
Мартин Лутер
Народ без знанието за миналата си история, произход и култура е като дърво без корен.
Маркъс Гарви
Циркулиращата библиотека в града е като вечнозелено дърво на дяволското знание.
Ричард Шеридан
Докато не изкопаете дупка, посадите дърво, поливате го и го накарате да оцелее, не сте направили нищо. Вие просто говорите.
Уангари Маатаи
Не исках да бъда дърво, цвете или вълна. В тялото на танцьора ние като публика трябва да видим себе си, не имитираното поведение на ежедневните действия, не феномена на природата, не екзотични същества от друга планета, а нещо от чудото, което е човек.
Марта Греъм
Аз съм интроверт... обичам да бъда себе си, да се разхождам навън, да правя дълга разходка с кучетата ми и да гледам дърветата, цветята, небето.
Одри Хепбърн
Ако едно дърво не е родило цвят през пролетта, напразно ще търсиш плод през есента.
Уолтър Скот
Запомни: даже най-силното дърво може да се счупи по-лесно, отколкото дърветата бамбук или върба, изкривяващи се от вятъра.
Брус Лий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща