Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обстоятелство" - страница 9
Започнете да правите добро на някого. Сложете си шапката и отидете да посетите болните и бедните от вашия квартал; проучете техните обстоятелства и посрещнете техните желания. Потърсете опустошените, страдащите и потиснатите... Често съм опитвал този метод и винаги съм го намирал за най-доброто лекарство за тежко сърце.
Хауърд Стърн
...защото твърде силна беше заповедта да се държиш здраво за всяка най-малка частица от времето, за най-малката частица от всяко обстоятелство и да въплътиш всички тях в паметта, сякаш могат да бъдат запазени в паметта през всички смъртни случаи за всички времена.
Херман Брох
Обстоятелствата имат по-малко сила да ни правят щастливи или нещастни, отколкото се смята; но очакването за бъдещи обстоятелства във фантазията има огромна сила.
Хуго фон Хофманстал
Обстоятелствата правят, пречупват и преработват хората.
Чайна Миевил
Съдбата тогава е онази необходимост, при която определен резултат със сигурност ще бъде постигнат според естествения ход на събитията, но можем да варираме конкретните обстоятелства, които предхождат събитието.
Чарлс Пърс
Да си в изгнание означава да ти бъдат отнети нещата, които обичаш най-много на света - въздухът, който дишаш, земята, по която ходиш. Те съществуват от другата страна на стената - там и не - непроменени от времето и обстоятелствата, съхранени в перфектна памет в земя на мечти.
Шанел Клийтън
Имах години практика, за да се науча да изглеждам щастлива при каквито и да е обстоятелства и аз бях кралица на безразсъдното говорене.
Шарлейн Харис
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Даоизмът възхвалява добродетелта на гъвкавостта. Това, което оцелява на земята, е това, което без усилие се адаптира към променящата се среда и променящите се обстоятелства.
Ърни Зелински
Мога да умра при всякакви обстоятелства - не можете да се присъедините към нищо в нашия свят. Но едно знам със сигурност: никога няма да стана предател на родината!
Юрий Долд-Михайлик
Лъжата - това е грях пред Бог, но много полезна вещ пред лицето на обстоятелства.
Адлай Стивънсън II
Не общувайте с корумпирани служители при никакви обстоятелства. Резултатите винаги са лоши.
Бил Браудър
Няма значение как си израснал или с какво си се борил в живота - умът ти е невредим от всяко обстоятелство, което тепърва ще живееш, и е феноменално мощен.
Боб Проктър
Ноар се занимава с лишените от права: хора, които не могат да си починат при нормални обстоятелства. В ноар книгите подкрепяте тези хора, но знаете, че ще се провалят. Това ги прави толкова завладяващи хора. Мога да се свържа с такива неща.
Брайън Азарело
Поезията винаги се подхранва от живота, поетът е потопен в определени обстоятелства.
Висенте Алейксандре
Не вярвам в обстоятелства, които могат да ми попречат да получа това, което искам... Искрено вярвам във възможностите, които Бог постоянно ми дава.
Виталий Гиберт
Силният човек спокойно преодолява нови и нови препятствия независимо от това, дали ги е предвидил той или не. С други думи: обстоятелствата не разбиват волята му.
Владимир Серкин
Влиянието на лидерите се дължи в много малка степен на аргументите, които използват, но в голяма степен на техния престиж. Най-доброто доказателство за това е, че ако по някакви обстоятелства загубят престижа си, влиянието им изчезва.
Гюстав Льобон
Около 50% от чертите на бъдещата ни личност са в нашите гени, 10% се определят от условията и възпитанието в семейството, а 40% зависят от общото влияние на околната среда или случайни обстоятелства.
Давид Еберхард
Най-добрите лидери не познават само един стил на ръководство - те са квалифицирани в няколко и имат гъвкавостта да превключват между стилове, според обстоятелствата.
Даниъл Голман
Понякога думите не са достатъчни. Има някои обстоятелства, които са толкова крайно окаяни, че не мога да ги опиша в изречения или параграфи или дори в цяла поредица книги.
Даниъл Хандлър
Най-голямата похвала за жената е как тя води домакинството си. Защото костенурката винаги е в къщата си и я носи при себе си при всякакви обстоятелства.
Дебора Могак
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
13
Следваща