Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Философия" - страница 4
Личната ми философия за живота е една от етиките.
Алва Мюрдал
Медуза символизира красота и фатален чар на античната древногръцка класика, както в изкуството, така и в философията, тя е синтез на красотата и простотата, която в пряк смисъл парализира и даже хипнотизира.
Джани Версаче
Растеж заради растежа е философията на раковите клетки.
Джаспър Форд
Насилието беше избухнало и от двете страни, но нашата философия като партия беше много, много ясна.
Джон Хюм
Аз искам да изменя съществуващата философия на футбола.
Жузе Моуриньо
Каква философия ще избере зависи от това какъв човек е.
Йохан Готлиб Фихте
Философията започва там, където завършва религията, точно както химията започва, когато алхимията изтича, точно както астрономията замества астрологията.
Кристофър Хитчънс
Посветената философия на хората ни помага да разберем повече за тях, отколкото всеки друг вид литература.
Лафкадио Хърн
Ние сме тук, за да станем велики мъже и жени и с тази цел трябва да премахнем всичко в нашата религия и философия, което има тенденция да направи човешкия ум зависим слабак. Ако искате да служите на Бога и да бъдете наистина религиозни, не коленичете пред Бога, но се научете да ходите с Бога и правете нещо осезаемо всеки ден, за да увеличите щастието на човечеството. Това е религия, която си заслужава и само такава религия може да угоди на Безкрайния.
Крисчън Ларсън
Философията не е просто теория, тя трябва да е активна.
Лудвиг Витгенщайн
Човек не може да живее дълги години подред, без да формира някаква философия за своя живот.
Кларънс Дароу
Медицината е сестра на философията.
Демокрит
Винаги ме изненадва, колко незаинтересовани сме ние днес за такива неща, като физиката, пространството, Вселената и философията на съществуването ни, нашата цел, нашата крайна дестинация. Този свят там, навън, е напълно луд. Бъдете любопитни!
Стивън Хокинг
Животът се разминава с философията: няма щастие, ако няма безделие – удоволствие доставя само онова, което не е нужно.
Антон Чехов
Няма нужда от храмове, няма нужда от сложни философии. Мозъкът ми и сърцето ми са моите храмове, моята философия е добротата.
Далай Лама
Съставен съм от притоворечия, затова поезията е по-добрата форма за мен от философията.
Чеслав Милош
Думите на този философ са празни, които не лекуват никакви страдания на човека. Точно както медицината не е от полза, ако не изгони болестите от тялото, така е и философията, ако не изгони болестта от душата.
Епикур
Публичната философия е неуловимо нещо, защото тя е постоянно е пред очите ни.
Майкъл Сандел
Едно от призивите на пазарите като публична философия е, че изглежда ни спепестяват от необходимостта да се ангажираме с публични аргументи за значението на стоките. Така че пазарите изглежда ни дават възможност да не преценяваме стойностите. Но мисля, че това е грешка.
Майкъл Сандел
Политическата философия изглежда често се намира на разстояние от света. Принципите са едно, политиката друго и дори най-добрите ни усилия да се справим с нашите идеали рядко успяват напълно.
Майкъл Сандел
Философията е школа на любов към истината.
Николай Бердяев
Философия - носталгия по родината, желание да се върнеш у дома.
Новалис
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща