Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Планета" - страница 5
Той беше като без планета без атмосфера.
Дона Тарт
Той те погледна като че ли си най-ярката планета в галактиката.
Е. Локхарт
Не мисля, че всички на планетата трябва да имат дете. Никога не съм имала желание да имам дете.
Заха Хадид
Изводът е: Трябва да работим за пристигането на дестинацията, за която сме поставени на тази планета.
Йехуда Бърт
Мнозина могат да твърдят, че нашата сила на интелигентност е ключът към човешкото господство на нашата планета. Предполагам, че това е способността да изразяваме мислите си в думи, които могат да бъдат съобщени на другите.
Йехуда Бърт
Когато става дума за приятелство, то ние всички приличаме на малки планети със собствени слънчеви системи от приятели.
Кандис Бушнел
Подобно на изследовател, завърнал се от далечна планета или друго измерение, Суки Ким има много необикновени истории за разказване, сред които колко различен - и колко ужасен - е животът за тези, които живеят в Северна Корея. Дяволът е в детайлите тук, тъй като нейният груб разказ се фокусира върху ежедневните събития, за да разкрие как репресиите оформят ежедневния живот, дори и за най-привилегированите. И все пак Ким свидетелства и за онази част от човешката душа, която никой потисник не може да претендира.
Карлос Ейре
Всъщност не се срещам с много мъже, защото те, предполагам, се страхуват да не се приближат до мен или смятат, че съм от друга планета.
Клаудия Шифер
В продължение на близо 2 милиона години нашите предци оцеляха, процъфтяха и се разпространиха по цялата планета, защото можеха да докарат други бозайници до топлинно изтощение.
Кристофър Макдугъл
Боже, някой трябва да натисне бутона за нулиране на тази планета.
Либа Брей
Ако мога да напиша книга, която ще помогне на света да направи малко по-смислена за тийнейджърите, то затова бях поставена на планетата.
Лори Халсе Андерсен
Бъдете благоприятно присъствие на планетата. Дайте вашите подаръци Смело отидете там, където никога досега не е ходила нито една жена или нито един мъж.
Майкъл Бърнард Бекуит
Научната фантастика за мене – това са не само нещата, които никога няма да се случат, но направо други планети.
Маргарет Атууд
Не трябва да казваме "Спасете планетата", а би трябвало да кажем: "Спасете благодатните условия, в които хората могат да живеят". Ето с какво си имаме работа тука.
Маргарет Атууд
Лев Матвеевич (Зелений), по моя молба за мен и за моите колеги от постоянните членове на Съвета за сигурност, наскоро прочете поредица от лекции по проблемите на произхода на Вселената, на планетарните изследвания, на изследване на Слънцето, взаимодействието на Слънцето, Земята и други планети. Много интересно и полезно.... Лев Матвеевич каза много интересни неща, включително, че след седем милиарда години Слънцето ще спре да съществува и ще се превърне в някакво бяло джудже. Подобна перспектива е много тъжна, макар и далечна.
Владимир Путин
Имаме само една планета. И ако се отнасяме добре към нея, тя ще се отнася добре към нас. А ако не го направите, огледайте се наоколо и ще видите, какво ще се случи.
Пинк
Между религията и настоящата наука няма ни родство, ни дружба, ни вражда: те са на различи планети.
Фридрих Ницше
Ако се огледате около себе си във физическата вселена, ще видите, че природата е растеж. Всичко, от клетките в тялото ви до планетите, обикалящи около слънцето, непрекъснато расте, постоянно се променя, непрекъснато се развива. Нищо не остава неподвижно. Нищо не остава същото. Така че помислете - защо животът ви ще бъде изключение? Защо бихте единственото нещо, което съществува във цялото творение, чиято цел не е да расте?
Барбара де Анджелис
Философ вижда Земята като голяма планета, пътуваща през небето, покрита с глупаци.
Бернар дьо Фонтенел
Нашето слънце просветлява планетите, които му принадлежат; защо не всяка фиксирана звезда също има планети, на които дават светлина?
Бернар дьо Фонтенел
Има ли шанс човечеството да оцелее трайно и успешно на планетата Земя и ако да, как?
Бъкминстър Фулър
Съществува реална връзка между културата и изменението на климата. Всички имаме роля и ако се ангажирате с живота, ще получите нов набор от ценности, ще слезете от потребителската пътека и ще започнете да мислите и именно тези велики мислители ще спасят планетата.
Вивиан Уестууд
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
13
Следваща