Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опасност" - страница 4
Въоръжението е необходимо - или се поддържа под предлог на необходимост - поради реална или въображаема опасност от война.
Лудвиг Квиде
Войната трябва да бъде неизбежна и жизненоважна. До този момент, в който животът на нацията не е в опасност, войната е убийство.
Мустафа Кемал Ататюрк
Опитът би трябвало да ни научи да бъде най-вече нащрек в защита на свободата, когато целите на правителството са благотворителни. Хората, родени на свобода, са по рождение приучени да отблъскват посегателствата спрямо свободата, идващи от злорамерени владетели. Най-големите опасности на свободата обаче се крият в коварното посегателство от страна на усърдни хора, които са добронамерени, но без разбиране.
Луис Брандайс
Аз съм един от тези, които вярват, че най-голямата опасност на рекламите не е, че заблуждават хората, а че са скучни до крайност.
Лео Бърнет
Който познава границите на своето дело, няма да се приближи до опасностите и ще живее дълго.
Лао Дзъ
Всеки мислител поставя част от привидно стабилния свят в опасност и никой не може изцяло да предвиди, какво ще се появи на същото място.
Джон Дюи
На теория факторът на неочакваността може да е изцяло на ваше разположение. Но на практика в ход влиза силата на триенето, когато скърцането на вашата машина предупреждава врага за опасността.
Карл фон Клаузевиц
Науката в страните, неприятелски настроени към САЩ, се разглежда като стратегическа опасност за САЩ.
Хенри Кисинджър
Дори само един американец, който не е направил нищо нередно, да е притиснат от страха да заключи ума си и да затвори устата си, тогава всички американци са в опасност.
Хари С. Труман
Куражът е съвършен усет за размера на опасността и вътрешна готовност да се изложиш на нея.
Уилям Шърман
При смъртна опасност и едва тлееща надежда, най-дръзките мерки са и най-печелившите.
Тит Ливий
Навсякъде по света дивият живот, за който пиша, е в смъртна опасност. Той е унищожаван от това, което наричаме прогрес на цивилизацията.
Джералд Даръл
Не вярвам, че има опасни писатели. Опасността на някои книги се крие не в самите книги, а в емоциите на техните читатели.
Октавио Пас
Диктатори - малограмотни чиновници. Те не предполагат, че литературата може да им нанесе някаква опасност. Именно затова в някои страни, където е ограничен достъпа до информация, литературата може да се окаже единственият и източник.
Марио Варгас Льоса
Животът ми в Бруклин беше в постоянна опасност заради лошото ми здраве.
Морис Сендак
Този, който няма да отплава, докато всички опасности не свършат, никога не трябва да се излиза в морето.
Томас Фулър
Глобалното затопляне е твърде сериозно, за да може светът да пренебрегва опасността си или да се раздели на противоположни фракции.
Тони Блеър
В ретроспекция, хилядолетието отбеляза само един момент във времето. Именно събитията от 11 септември отбелязаха повратна точка в историята, когато се изправяме пред опасностите на бъдещето и оценяваме изборите, пред които е изправено човечеството.
Тони Блеър
Нашият нов свят почива на ред. Опасността е безпорядък. А в днешния свят вече може да се разпространи като зараза.
Тони Блеър
Комикът има две опасности: или зрителят ще започне да го приема сериозно, или той самият.
Уил Роджърс
Има опасност в интернет и социалните медии. Идеята, че информацията е достатъчна, че все повече информация е достатъчна, че не е нужно да мислите, просто трябва да получите повече информация - става много опасна.
Едуард де Боно
Мисля, че съществува опасност при младите хора да бъдат зависими в смисъл, че не придобиват никаква идентичност или представа за себе си като мислители.
Едуард де Боно
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща