Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опасност" - страница 12
Очакването, е мъчителна неизвестност, често по-страшна от самата опасност.
Камий Фламарион
Помисли за това. В името на славата мъжете ще рискуват големи опасности. Те се поставят в челюстите на смъртта повече, отколкото заради децата си. За слава те ще си харчат парите като вода и ще си докопаят пръстите. Не сте ли наблюдавали това в собствения си дом?
Карен Есекс
Някои хора никога няма да могат да разберат добродетелите на простотата и опасността от повторение.
Алистър Маклейн
Тенденциите, които оформят света на двадесет и първи век, олицетворяват както обещание, така и опасност. Глобализацията, например, извади стотици милиони хора от бедността, като същевременно допринесе за социалната фрагментация и огромното нарастване на неравенството, да не говорим за сериозни екологични щети.
Клаус Шваб
Това, което Съединените щати направиха, е да бъдат отворени за хората, които бягат от тиранията, които бягат от опасността, но ние го направихме по много внимателен начин, който работи за нас.
Кондолиза Райс
Всяка опасност намалява, ако станат известни нейните причини.
Конрад Лоренц
Сега той се облегна силно на бюрото, сякаш опасността го беше засилила преди и липсата му сега го направи слаб.
Кристин Кашор
Да бъдеш отгледан в нестабилно домакинство те кара да разбереш, че светът не съществува, за да те приюти, което... е нещо, което много хора се борят да разберат добре в зряла възраст. Кара те да осъзнаеш колко бързо може да се промени ситуацията, колко опасност наистина е навсякъде. Но когато се появят кризи, не ви хващат неподготвени; никога не сте вярвали, че живеете под подслон на някаква съществена доброжелателност. А нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение.
Къртис Ситенфелд
Опасността обаче - и напоследък има признаци за това - е, че Европа започва да демонстрира връщане към по-националистически настроения. Според мен това би било голяма грешка.
Лакшми Митал
От детството имам такова качество - да гледам на опасността право в очите.
Лидия Чарская
- Казвам се Хари. Аз съм скаут и съм опасност за всички онези, които съм се научил да мразя и презирам.
Лизелоте Велскоф-Хенрих
Сигурно остарявам, ако виждам опасност във всичко. Колко неприятно!
Лия Флеминг
Майката на Мишел и Анет Мюлер, отвлечена от децата си в Бон ла Роланд, почина в Аушвиц. И докато нацистите са желали смъртта им, французите са тези, които я поставят в опасност.
Лорънс Рийс
Трябва да обичаш. Трябва да чувствате. Това е причината, поради която сте тук на земята. Вие сте тук, за да изложите сърцето си на опасност.
Луиз Ърдрич
Има моменти, когато океанът не е океанът - не син, дори вода, а някаква силна експлозия на енергия и опасност: ярост в мащаб, който само боговете могат да призоват.
М. Л. Стедман
За художниците, за гениите опасността се крие в жената.
Фридрих Ницше
Няма по-благоприятен случай да станеш близък с големите на този свят, освен е минути на опасност.
Морис Дрюон
Предметите, с които се обучават децата, трябва да съответстват на тяхната възраст, в противен случай има опасност у тях да се развие склонност към умуване, мода, тщестлавие.
Имануел Кант
Налице е опасността да създадем култ към обикновения човек, което означава култ към посредствеността.
Хърбърт Хувър
Емоционалните хора не са много наблюдателни; щастливите са лоши психолози. Само неспокойният напряга сетивата си до краен предел, инстинктът за опасността изостря още повече естествените му умствени способности.
Стефан Цвайг
Страхливецът умира при всяка опасност, която го заплашва, храбрият умира само веднъж.
Уилям Шекспир
Колкото по-властно звучи гласът, толкова по-малка е опасността да бъде разобличен.
Робърт Лъдлъм
Предишна
1
...
10
11
12
(Текуща)
13
Следваща