Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опасност"
Главната опасност в живота се явява това, че вие предприемате твърде много предпазни мерки.
Алфред Адлер
Където и да има живот, има опасност.
Ралф Уолдо Емерсън
Две опасности заплашват светът: порядък и безпорядък.
Пол Валери
Без образование ние сме в ужасна, смъртоносна опасност - да възприемаме образованите хора на сериозно.
Гилбърт Кийт Честъртън
По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта ни е твърде висока и се проваляме, а че е твърде ниска и я постигаме.
Микеланджело
Нация, която може да предпочете позора пред опасността, е подготвена за господар и го заслужава.
Александър Хамилтън
Опасността не е в това, че компютъра ще започне да мисли, като човек, а в това, че човекът ще започне да мисли, като компютър.
Сидни Харис
Човек не трябва никога да обръща гръб на надвисваща опасност и да опитва да избяга от нея. Защото ако го направи, само ще удвои опасността. Но ако я посрещне навреме и без да трепне, ще я намали наполовина.
Уинстън Чърчил
Думата "криза" написана на китайски се състои от два йероглифа: единия означава "опасност", другия – "благоприятна възможност".
Джон Кенеди
Свободите на нашата страна, свободата на нашата гражданска конституция си струва да се защитаваме при всякакви опасности: И наш дълг е да ги защитаваме срещу всички атаки.
Самюел Адамс
Най-голямата опасност от бомбата на терористите е експлозията от глупост, която тя провокира.
Октав Мирбо
Ако малко знание е опасно, къде е човекът, който има толкова много, че да е извън опасност?
Томас Хъксли
Безпрецедентната дебелина на този доклад го защитава от опасността за четене.
Уинстън Чърчил
Разликата между смелият и страхливият е в това, че първият съзнава опасността, но не чувства страх, а вторият чувства страх, но не съзнава опасността.
Василий Ключевски
Страхът от опасността е десет пъти по страшна от самата опасност.
Даниел Дефо
Най-голямата опасност за нашето бъдеще е безразличието.
Джейн Гудол
Многото говорене е причината за опасността. Мълчанието е средство за избягване на нещастието. Приказливият папагал е затворен в клетка. Други птици, без да говорят, летят свободно наоколо.
Сакя Пандита
По протежението на цялата ми кариера, аз убивах персонажи; дали е възможно аз да съм само кръвожадно копеле, не знам, но когато мой персонаж е в опасност, аз искам да се боя обръщайки страницата, а за това е нужно да показвам в самото начало, че играя сериозно.
Джордж Р. Р. Мартин
Главната причина за съществуването на война все още не е нито тайното желание за убиване у човешкия вид, нито неудържимия инстинкт към агресия, нито, най-накрая и по-правдоподобно, сериозните икономически и социални опасности, присъщи на разоръжаването, но на простия факт, че на политическата сцена все още не се е появил заместител на този краен арбитър в международните отношения.
Хана Аренд
Аз не искам удобства. Аз искам Бог, поезия, истински опасности, искам свобода, и добро, и грях.
Олдъс Хъксли
За да направите света нещо достойно, не трябва да стоите на брега треперейки и мислейки за студената вода и опасностите за плувците. Трябва да скочиш във водата и плуваш като това става.
Сидни Смит
В литературата, както и в етиката, съществува опасност, както и славата, да бъдеш фин. Аристокрацията ни изолира.
Шарл Бодлер
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща