Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътуване" - страница 7
Майстор на въртенето, Хермес ескортирал мъртвите души в подземния свят. Древните са го почитали като бог на пътуването, речта, пътищата, границите, съня, съня и безименните места, които попадат между тук и там. Две от тези междинни точки заслужават специално признание: сенчестата област между будност и сън и преходът между живота и смъртта.
Рае Орион
Както при всяко пътуване, Пътят има край, макар че не трябва да си го представяме като прав път, водещ до определена цел, а по-скоро като величествена планина, чийто връх крие присъствието на Бог. Има, разбира се, много пътеки към върха - някои по-добри от други. Но тъй като всеки път в крайна сметка води до една и съща крайна цел, няма значение кой път ще поемете.
Реза Аслан
Той разбра, че ходенето, за да изкупи грешките, които е направил, е неговото пътуване да приеме странността на другите. Като минувач той беше на място, където всичко, не само земята, беше открито. Хората се чувстваха свободни да говорят, а той беше свободен да слуша. Да носи малко от тях, докато вървеше.
Рейчъл Джойс
Не стигате до място, като се движите непрекъснато, дори ако пътуването ви е само едно седене и чакане. От време на време трябва да спрете и да се полюбувате на гледката, малко облаче и дърво пред прозореца ви. Трябва да видите това, което не сте виждали преди. И тогава трябва да спите.
Рейчъл Джойс
Пътуването е трудно и в повечето случаи не по твоя вина.
Андрю Шон Гриър
Много емоции влязоха в това стометрово пътуване с картонен куфар в ръка, от едната страна на булеварда на Люмиер до другата.
Ричард Морей
Писането не е лъжа, нито кражба. Това е пътуване и търсене на прозрачност между думите и душата.
Ричард Фланаган
Когато започнете в която и да е група, не мисля, че имате представа колко време ще продължи конкретното ви пътуване. Наистина нямате представа. Мисля, че когато се съберете като музиканти, това е най-отдалеченото нещо от ума ви.
Роб Халфорд
Пътуването към истинското щастие и към щастието сега не е пътуване на физическо разстояние или време; това е едно от личните "самовъзстановявания", където си спомняме и се свързваме съзнателно с вътрешен потенциал за радост - изгубен рай - чакащ да бъде намерен.
Робърт Холдън
Животът е пътуване от главата към сърцето.
Робърт Шварц
Както знаете, животът е непредсказуем и най-търсените места могат да бъдат началото на завладяващи пътувания.
Ромен Пуертолас
Сравних писането на роман с пътуването, с някаква представа за дестинацията, до която ще стигна, но не и цялата картина - която се появява постепенно като поредица от откровения, докато пътуването продължава.
Роуз Тримейн
Пътуванията винаги са били един от най-добрите начини да създадете нови спомени и да се свържете отново с близките си.
Рут Уестхаймер
Ти си стихотворението, което не можах да завърша. Пътуването, което никога не трябваше да започна.
Саманта Кинг
Повярвайте ми, моето пътуване не беше просто пътуване на напредък. Имаше много възходи и падения и изборите, които направих във всеки един от тези моменти, помогнаха за оформянето на това, което постигнах.
Сатя Надела
Медитацията е пътуване без движение. Във външния свят трябва да се движите, за да продължите напред, в медитацията не се движите, но постигате.
Свами Рама
Тя мисли, аз се провалих два пъти. Ако се проваля два пъти, ще се проваля завинаги. Не! Това не е законът на живота. Ако сте се провалили два пъти, това означава, че можете да научите. Това е просто учебен опит. Това е пречка. Въображаема пречка. Тя го направи истинско. Тя превърна неуспеха в пътуване на живота... Вместо това го направете отново и направете пътуване на живота си.
Сизар Милан
Само когато приемем и простим всичко, което е или е било доброто, лошото и грозното в нашия човешки живот, можем да излезем от пътуването на вината и да се върнем в потока. Това означава, че трябва да обичаме нашата човечност и всички наши недостатъци; трябва да приемем, да се поучим от и да, дори да обичаме грешките си.
Соня Чокет
Професионалистът не си позволява да се скрие в рамките на едно въплъщение, колкото и да му е удобно или успешно. Подобно на трансмигрираща душа, той освобождава остарялото си тяло и облича ново. Той продължава своето пътуване.
Стивън Пресфийлд
Пътуването на душата навътре е, когато сме поканени да отхвърлим вярванията и поведението, които вече не ни служат, и да освободим всички тенденции към жертва, стагнация, пасивност и самоунищожение, които ни държат обезсилени или причиняват разочарование и страдание на нас самите и другите. Това не е лесна задача и такава, в която можем да използваме цялата възможна божествена подкрепа, за да ни помогне по нашия път. Това е време за молитва.
Соня Чокет
Погледнете живота си като пътуване, възможността да направите, която се пада само веднъж.
Стивън Шапиро
Израствайки през 60-те и началото на 70-те, с космическите полети и програмата Аполо, винаги съм обичал самолетите. Винаги съм обичал ракетите и винаги съм обичал космическите пътувания.
Стюарт О'Нан
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
13
Следваща