Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътуване" - страница 5
Фондовата борса е като малка гребна лодка в грубо море, подскачаща, докато се движи, докато макроикономиката е като голям океански лайнер, много обременителен и труден за маневриране, но без толкова грубо пътуване.
Клайв Грейнджър
Понякога пътуванията започват много преди да се направи първата стъпка.
Колин Таброн
Бях много млада и тези събития ме засегнаха дълбоко. Чувствам, че времето, което ми е дадено, не принадлежи само на мен. Във всичко – писането, пътуването, щастието – живея отчасти в името на онези, които не успяха да оцелеят. Имам чувството, че живея техния дял от живота.
Кюн-сук Шин
Пътуването отваря ума ви както малко други неща.
Либа Брей
Понякога, когато нещата отнемат повече време, отколкото си мислехте, че е, това е просто нежно напомняне от по-голямото ви Аз, че имате повече време, отколкото сте предполагали, и че има пътуване, на което да се насладите.
Майк Дули
Животът на вярващия не обещава да бъде комфортен. Илюзия е, че ако човек започне да ходи на църква и да се моли, тогава Господ е длъжен да помогне, че всичко ще изведнъж ще стане наред. Господ не дължи нищо на никого. Той ще ви хване за ръка, ще ви преведе през Червено море, ще ви въведе в пустинята, а след това ще ви прегърне и ще каже: "Пътувайте!" - и така до самата Обетована земя! И пътят ще бъде дълъг. Човешкият живот е пътуване от Египет до Палестина, от земята на робството до страната на свободата. Трябва да осъзнаем, че животът на вярващия е борба, постоянен труд.
Андрей Ткачов
Бог никога не е казал, че пътуването ще бъде лесно, но Той каза, че пристигането ще си заслужава.
Макс Лукадо
Колкото по-скоро човек развие състрадание в това пътуване, толкова по-добре. Състраданието ни позволява да оценим, че всеки индивид прави това, което трябва да направи, и че няма причина да съдим друг човек или себе си. Вие просто правите каквото можете, за да продължите вашето собствено пробуждане.
Рам Дас
Дори ако се окаже, че пътуването във времето е невъзможно, важно е да се разбере защо е невъзможно.
Стивън Хокинг
Ролята на Бог не е да направи живота ни по-лесен, да накара трудните неща да изчезнат или да ги направи вместо нас. Ролята на Бог е да ни даде визията да знаем какво трябва да направим, да ни благослови с качествата на душата, от които ще се нуждаем, за да ги направим сами, независимо колко трудни могат да бъдат те, и да ни придружи в това пътуване.
Харолд Кушнер
Пътуванията ни разкриват много, карат ни да мислим и мечтаем за много неща.
Дмитрий Лихачов
Не парите, нито успехът, нито позицията, нито пътуването, нито любовта правят щастие, - обслужването е тайната.
Катлийн Норис
Бъди внимателен! Пътуванията разширяват границите на ума и отпускат червата.
Абрахам Вергезе
Животът е пътуване без надеждни екскурзоводи. Направихте планове и след това се разсеяхте и поехте в обиколки, които се оказаха скучни, катастрофални или прекрасни, или комбинация от трите.
Ан Мейджър
Духовното пътуване е пътешествие на постоянна трансформация. За да растете, трябва да се откажете от борбата да останете същите и да се научите да прегръщате промяната по всяко време.
Майкъл Сингър
Защото ние се раждаме от любов. И да обичаме това, трябва да се върнем. Това е пътуването на душата, което наричаме Живот.
Майкъл Тамура
Любовта е пътуването на героя, а пътуването на героя е благороден, но труден път.
Мариам Уилямсън
Любовта е това, с което сме родени. Страхът е това, което научихме тук. Духовното пътуване е отказването или прекратяването на страха и приемането на любовта обратно в сърцата ни. Любовта е същественият екзистенциален факт. Това е нашата крайна реалност и нашата цел на земята. Да го осъзнаваме съзнателно, да изпитваме любов в себе си и другите, е смисълът на живота.
Мариам Уилямсън
Да пътуваш без промяна означава да си номад. Да се промениш без пътуване означава да бъдеш хамелеон. Да пътуваш и да бъдеш преобразен от пътуването означава да бъдеш пилигрим.
Марк Непо
По време на моята работа и пътувания имах късмета да съм бил изложен на различни еклектични ястия от малки местни кафенета до емблематични петзвездни ресторанти.
Марк Хаймън
Искам хората да разберат моето пътуване и да се вдъхновят от това. Можете да бъдете имигрант и ако работите наистина много, можете да имате собствен ресторант.
Маркус Самуелсон
Разговорът е това, което сте. И ако чрез разговора или избора на думи някой несъзнателно ви покаже истинското си аз, вземете това доказателство и се отнасяйте сериозно към него. И след това решете дали искате да продължите пътуването. Понякога хората са празни, но артикулирани души. Понякога те са възхитителни и повредени. Понякога подлостта на духа им веднага става очевидна. Никога не знаеш, докато не се научиш да слушаш.
Марго Берген
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
13
Следваща