Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътуване" - страница 4
Бих искал да предложа бавно колоездене. Пътуване с колело. С един удар премахвате необходимостта и абсурдната цена на обществения транспорт. Колоезденето е почти напълно безплатно. Вече няма нужда от фитнес залата, тъй като ставате във форма с колоездене. И можете да вървите със собственото си темпо.
Том Ходжкинсън
Красота, удоволствие, свобода и много сън: това са отличителните белези на успешната почивка на безделник. Пътуването не трябва да е тежка работа.
Том Ходжкинсън
От оценяването на изпита до здравното образование през професионалното обучение до демократичното участие, пътищата към себереализация и успех в света често са плашещи и неясни: пътуванията само привилегированите се чувстват уверени, тръгвайки по тях.
Том Чатфийлд
Югоизточна Азия ме държи истински. Още от първия път, когато отидох там, това беше изпълнение на детските ми фантазии за начина, по който трябва да бъде пътуването.
Антъни Бурдейн
Докато пътуването ме тласка напред, паметта продължава да ме влачи назад.
Франсис Мейс
Ако пътуването във времето беше възможно, пак нямаше да можете да промените миналото - това вече се случи!
Шон Карол
Романите не са педагогически инструменти или инструкции в правото или физиката или друга дисциплина. Романът трябва да бъде емоционално преживяване, пътуване на въображението и понеже науката повдигна толкова много въпроси, които засягат и ще засягат хората, това е доброто начално място за мен.
Алан Лайтман
Те трябва да ви кажат, когато сте родени: имайте куфарно сърце, бъдете готови за пътуване.
Габриел Зевин
Първата стъпка в пътуването е да загубите пътя си.
Голуей Кинел
За мен писането е изследване; и през повечето време се изненадвам къде ме отвежда пътуването.
Джак Дан
В определен смисъл писателят е изгнаник, аутсайдер, винаги докладва за нещата и е част от живота му да продължава да се движи. Пътуването е естествено.
Джеймс Солтър
Това са пътуванията на звездния кораб Ентърпрайс. Неговата петгодишна мисия... смело да отиде там, където никой човек не е ходил преди.
Джийн Родънбери
Пътуването може да е дълго или кратко, но трябва да започне на мястото, където човек се намери.
Джим Стовъл
Животът ви не може да бъде само за неща, които обичате или дори харесвате. Животът ви ще бъде за възходи и падения и това е само част от пътуването.
Джон Асараф
...най-доброто от живота е животът да живее спокойно, където не се случва нищо, освен спокойното ни пътуване през деня, където промяната е незабележима и скъпоценният живот е всичко.
Джон Макгахърн
Културният империализъм включва, наред с много други неща, проучване, мисионерски и хуманитарни мисии, пътувания и използване на образование и публикуване за разпространение на европейски идеи.
Джордж Ритзър
Бракът е пътуване. Това са хълмове и долини.
Ева Амури
Пътуването е това, което има значение.
Едмънд Купър
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
Истинското приключение се определя най-добре като пътуване, от което може да не се върнете живи и със сигурност не като един и същ човек.
Ивон Шуинар
Мога да създавам държави точно както мога да създавам действията на моите герои. Ето защо много от пътуванията ми се струват загуба на време.
Йежи Кошински
Ако храната вече не беше задължена да извършва междуконтинентални пътувания, а оставаше част от система, в която може да се консумира на къси разстояния, щяхме да спестим много енергия и емисии на въглероден диоксид. И само си помислете какво бихме спестили в екологично отношение без транспортиране на дълги разстояния, охлаждане и опаковане – което така или иначе се озовава на сметището – и съхранение, което краде време, пространство и огромни части от природата и красотата.
Карло Петрини
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща