Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътуване" - страница 12
Гледайки мъртво насекомо в чувала с басмати, дошъл чак от Дехра Дун, той почти заплака от скръб и се удиви на пътуването му, което беше нежност за неговото собствено пътуване. В Индия почти никой не би могъл да си позволи този ориз и трябваше да пътуваш по света, за да можеш да ядеш такива неща, където са достатъчно евтини, за да можеш да ги погълнеш, без да си богат; и когато се прибрахте на мястото, където са израснали, вече не можете да си ги позволите.
Киран Десаи
Пътуването не е лек. Той носи само илюзия за промяна и става в най-добрия случай спартански комфорт.
Колин Таброн
Прошката е пътуване, което винаги започва от точка на непрощаване.
Колин Типинг
Единствената цел на това пътуване е да изрази подкрепа за ливанския народ и за ливанското правителство, тъй като те се опитват да възстановят изцяло своя суверенитет и продължават усилията си за реформи.
Кондолиза Райс
Качвам се зад волана... Тръгвам веднага, без нито веднъж да се обърна назад; това е дълго пътуване, но води до свобода.
Корине Хофман
Не обичам да пътувам. И все пак изглежда, че всичките ми книги включват пътуване.
Крис ван Алсбърг
И аз казвам: човек, който е намерил мястото си, вече не води дневници за пътуване.
Кристоф Рансмайр
Въпреки дългото пътуване, най-лесно е да следвате стъпките си.
Кристофър Мур
Живеете в общество, което е направило по-удобно да четете книга за десетте начина да накарате момче или момиче да се влюбят във вас или да обсебите романтичния си любовен живот, отколкото да споделите своето любовно пътуване с приятелите и семейството си. Бомбардирани сте с изображения и медии, като риалити телевизионни предавания, чието основно послание ви казва, че е нормално да търсите потвърждение от външни източници, че сте достатъчно добър, вместо да отстоявате без извинение самоуважение и самочувствие.
Кристин Арайло
Пътуването е най-приятното нещо в живота ми. Обичам да се возя на влака, да летя със самолета, да плавам с кораба.
Алън Рикман
Истинското пътуване изисква максимум непланирани скитания, тъй като няма друг начин за откриване на изненади и чудеса, което, както виждам, е единствената основателна причина да не останете вкъщи.
Алън Уотс
Математиката не е внимателен поход по-добре разчистена магистрала, а пътуване в странна пустиня, където изследователите често се губят.
Амир Аксел
Според дневника му той е прекарал пътуването, представяйки се на всяко красиво момиче, което е видял, включително общо пет между Чикаго и Охайо.
Лаура Хиленбранд
Разбрах нещо, когато бях там горе. Тази планина всъщност не означаваше нищо. Това не беше целта, която трябваше да празнувам. Това беше само краят – важното беше пътуването, а не дестинацията. Това беше това, което видях и направих по пътя. Ставаше дума за всички хора, с които споделях чай и които се бяха грижели за мен, когато имах най-голяма нужда от него.
Левинсън Уд
Животът е пътуване и без значение къде се скитаме, пътят, който изминаваме, е дома.
Лейла Хаулънд
Най-дългото пътуване, което някога ще направите, е пътуването от главата до сърцето.
Лиса Ранкин
Винаги съм се наслаждавал най-много на тази част от пътуването – преминаването през места, където човек никога не би искал да остане, но които притежават собствена странна, зловеща красота. Там, с широко отворени небеса отгоре, изпъстрени с безмълвни звезди и съзвездия, толкова обширни и красиви, тогава бих почувствал, че нашето пътуване все пак не е безцелно.
Лора Маквей
Човешките същества не са проектирани да се справят със стреса, който ни натоварва съвременният ни живот, което затруднява чуването на естествените ни родителски инстинкти. Почти сякаш сме принудени да родим в свободното си време, след като отговаряме на изискванията за работа, пътуване до работа и домакински задължения.
Лора Маркам
Има нещо привлекателно в това да накарате хората временно да забравят действителната си възраст, като ги извадите от нормалния им живот толкова напълно. Пътуването по своята същност не се ли стреми към това?
Лорънс Озбърн
Когато току-що започваме ново пътуване, съвсем естествено е да се чувстваме уязвими. В края на краищата може да изглежда, че имате много да загубите. Но може ли да ви напомня, че никога повече в никоя друга точка на същото пътуване няма да имате толкова много печалба.
Майк Дули
Ако просто търсите кое е правилно - в другите, във взаимоотношенията, в себе си и пътуването си - винаги ще го намерите. Същото, когато търсите какво не е наред.
Майк Дули
Общото между всички известни автори, спортисти от световна класа, бизнес магнати, певци, актьори и известни успешни във всяка област е, че всички те са започнали пътуванията си, когато не са били нито едно от тези неща.
Майк Дули
Предишна
1
...
10
11
12
(Текуща)
13
Следваща