Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Църква" - страница 4
Що се отнася до моето спасение, всичко, от което се нуждая, е Исус; след моето спасение всичко е Исус плюс църквата... Когато хората проповядват, че всичко, от което се нуждаете, е Исус, те отрязват вас и мен от един от най-големите източници на изцеление, който е Христовото тяло. Не вървете сами - няма да успеете.
Джош Макдауел
Може да се каже без никакво преувеличение, че обръщението на император Константин е довело до най-голямата повратна точка, изживявана някога от Църквата.
Александър Шмеман
Преди Гражданската война повечето библиотеки били или частна собственост, или се помещавали в университети или църкви.
Карин Слотър
Историята на храните е толкова важна, колкото и барокова църква. Правителствата трябва да признават културното наследство и да защитават традиционните храни. Едно сирене е толкова достойно за запазване, колкото сграда от шестнадесети век.
Карло Петрини
Римокатолическата църква и нейните ритуали бяха толкова много част от живота, че макар родителите ми често да поставяха под съмнение малък въпрос на догма и никой от нас не изглеждаше по-религиозен от всеки друг, никой никога не поставяше под съмнение ритуалите или основните принципи на вярата.
Колм Тойбин
Най-голямата причина за промяната на обществото днес е, че хората вече не вярват в ортодоксалната религия. Ходят на църква, но вече не вярват в Бог.
Ли Хонгджъ
Апологетиката има важно място в местната църква, тъй като се стремим да повлияем на нашите общности за Христос в една все по-скептична култура.
Лий Стробъл
Хъбард създава църквата на сциентологията в Холивуд през 1954 по някаква причина. Той разбра, че знаменитостите са все по-често характеристика на американския обществен живот и самите знаменитости ще бъдат почитани като второстепенни божества в древния свят. Идеята беше: ако можете да ги получите, помислете колко хора биха последвали.
Лорънс Райт
Концепцията за нашата установена Църква понякога се разбира погрешно и, вярвам, обикновено се подценява. Неговата роля не е да защитава англиканството, изключвайки други религии. Вместо това Църквата има задължението да защитава свободното практикуване на всички вероизповедания в тази страна.
Елизабет II
Изповядвайте се, причастявайте се и не се страхувайте от нищо. Изповедта е ключът към Царството Небесно. С всичките си болести и скръби отидете в Църквата. Тук е нашата душевна и телесна болница. Изповядвайте се и приемайте по-често Причастие, не осъждайте никого, целувайте кръста си сутрин и вечер и всичко ще премине: и болести, и обсебеност и богохулните и блудни мисли.
Йоан Кронщадски
Животът на вярващия не обещава да бъде комфортен. Илюзия е, че ако човек започне да ходи на църква и да се моли, тогава Господ е длъжен да помогне, че всичко ще изведнъж ще стане наред. Господ не дължи нищо на никого. Той ще ви хване за ръка, ще ви преведе през Червено море, ще ви въведе в пустинята, а след това ще ви прегърне и ще каже: "Пътувайте!" - и така до самата Обетована земя! И пътят ще бъде дълъг. Човешкият живот е пътуване от Египет до Палестина, от земята на робството до страната на свободата. Трябва да осъзнаем, че животът на вярващия е борба, постоянен труд.
Андрей Ткачов
Америка е станала толкова възбудена и нервна, защото от много години не съм виждал енориаш, който да спи в църквата.
Норман Винсънт Пийл
Неспособна да потисне любовта, Църквата искаше поне да я дезинфекцира и тя създаде брак.
Шарл Бодлер
Църквата е единственото място, където някой ми говори и не трябва да отговарям.
Шарл дьо Гол
Аз съм консервативен републиканец, но вярвам в демокрацията и отделянето на църквата от държавата. Консервативното движение се основава на простия принцип, че хората имат право да живеят живота си както искат, стига да не нараняват никого в процеса.
Бари Голдуотър
Поддържайки разделението на църквата и държавата, Съединените щати избегнаха нетолерантността, която така раздели останалия свят с религиозни войни.
Бари Голдуотър
Църквата променя света не като прави новопокръстени, а като прави ученици.
Джон Уесли
Искам целия Христос за моя Спасител, цялата Библия за моята книга, цялата Църква за моето общение и целият свят за моята мисия.
Джон Уесли
В сравнение с църквата всички владетели са малки дилетанти.
Елиас Канети
Защото причината за всяко зло е в невежеството на народа и то се подкрепя и насърчава от църквата.
Лион Фойхтвангер
В миналото Църквата е опрощавала грешниците, в днешни дни има наглостта да опрощава греховете.
Николас Гомес-Давила
Християнството е мисионерска религия, обръщаща се, напредваща, агресивна, обхващаща света; немисионерска църква е в групите на смъртта.
Макс Мюлер
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща