Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Църква" - страница 3
Не беше в книгите. Не беше в църква. Това, което трябваше да знам, беше някъде по света.
Робърт Фулам
В съответствие с оригиналните мормонски учения, голяма част от имотите в Хилдейл и Колорадо Сити се държат в доверително управление на църквата. Стремейки се да бъде възможно най-самостоятелна, общността отглежда голямо разнообразие от плодове и зеленчуци и се очаква всеки, включително децата, да помогне за добива.
Скот Андерсън
Принципът на многоженството беше разкрит на мормоните сред голяма тайна. Тъмни облаци надвиснаха над църквата в началото на 1840 г., след като се разпространиха слухове, че нейният основател Джоузеф Смит е приел практиката на полигамията. Докато отрича обвинението публично, до 1843 г. Смит е споделил откровение с най-близките си ученици.
Скот Андерсън
Години наред просто не харесвах тази идея за Бога, църквата.
Тим Алън
Без Божия Дух не можем да направим нищо, което да се брои за Божието царство. Без Божия Дух църквата просто не може да бъде църквата.
Н. Т. Райт
Близката гибел на църквата се предсказва още от средата на XVIII век. Това е обичайната светска мантра, ако посещаването на църква намалее. Мога да ви заведа в много църкви, които са пълни до пръсване и нови църкви, които се строят.
Н. Т. Райт
Много е лесно за една църква просто да се плъзга от седмица в седмица, приемайки за даденост, че извършваме службите си по този и онзи начин и празнуваме тайнствата по този и онзи начин.
Н. Т. Райт
Когато бях заседнал преди години на работа, която мразех, единственият ми приятел беше обществената пейка. Докато досадните сутрини се проточваха, как копнеех за обедния час, когато щях да мога да избягам от мъченията в офиса и да се разходя до двора на църквата и в утешителната дървена прегръдка на една от пейките в нея.
Том Ходжкинсън
За известно време отхвърлих църквата, защото намерих толкова малко благодат там. Върнах се, защото никъде другаде не намерих благодат.
Филип Янси
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Божественото Нещо, което се превърна в основата на Църквата, не изглежда, съдейки по неговите коментари за религиозното ръководство на неговото време, да се е надявало много на служители на църква.
Чарлз Уилямс
Най-много, което би направил, беше да обещае, че портите на ада няма да го надделеят. Става въпрос за всичко, което, поглеждайки назад в историята на Църквата, човек може да почувства, че те не са го направили.
Чарлз Уилямс
Църквите по самата причина на своите структури са монолитни и не се адаптират лесно. Но в много случаи те също са си позволили да станат съюзници или дори част от несправедлива организация или система.
Шон Макбрайд
Винаги съм чувствал връзка с деца, които ходят на църква. Мисля, че по същество съм религиозно ориентиран и религиозно мислещ човек. За мен е много лесно да общувам с хора, които имат същото основание, същия речник или начин на мислене и изразяване.
Аяд Актар
Говоря за християнство, което е достатъчно просветлено, за да отдели духовността от останалия живот. Не само църква и държава, но знание и църква.
Аян Хирси Али
Като сме против тези, които представляват пазара на единственото решение за всеки икономически проблем, ние започваме да се бъркаме в промените на пазарните принципи и там, където това е необходимо. Съпротивлявайки се усилено на църквата, ние приравняваме търпимостта към пълно изключване на религията от живота на обществото.
Барак Обама
Мислехме, че църквата се е оттеглила от намесата в италианската политика... но вместо това има ужасно възраждане. Това са грозни знаци за свободата на изразяване.
Дарио Фо
Що се отнася до мен самата, аз съм раздробена от големи вълни. Аз съм цветно стъкло от прозорец на църква отдавна разбито. Намирам парчета от себе си навсякъде и се режа да се справям с тях.
Джанет Уинтерсън
Но думите са вода в Амстердам, те наводняват ушите ви и загниват, а източният ъгъл на църквата е претъпкан.
Джеси Бъртън
В нашето светско общество училището се е превърнало в заместител на църквата и подобно на църквата то изисква нейните учения да бъдат възприети на вяра.
Джон Гатоу
Мисиите не са крайната цел на църквата. Поклонението е. Мисиите съществуват, защото поклонението не съществува.
Джон Пайпър
Църквата враждебна ли е на науката? Израствайки като католик и учен - не го виждам. Едната истина е разкрита истина, другата е научна. Ако наистина вярвате, че създаването е добро, не може да има вреда в изучаването на науката. Колкото повече научаваме за творението - начина, по който то се е появило - то само допринася за Божията слава. Лично аз никога не съм виждал конфликт.
Джоузеф Мъри
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща