Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Църква"
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Начинът да запазим мира на църквата е да запазим нейната чистота.
Матю Хенри
Всеки ден хората се отклоняват от църквата и се връщат при Бога.
Лени Брус
Слава Богу, според нашата Конституция нямаше връзка между църква и държава.
Джеймс Полк
Сега аз съм футболен фанатик. Аз го знам, понеже за един ден аз осъзнах, че не съм никакъв футболен фанатик. Аз съм фанатик на Челси. Челси - това е единственият отбор, който умее да играе. Играчите на Челси, извън всяко съмнение, притежават на-впечатляващите репродуктивни органи. Сега Станфорд Бридж е моята църква. Хората, играещи там, - моите Богове.
Джереми Кларксън
Невежество - първата предпоставка на вярата, и затова църквата така високо го цени.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Истинският акт на брака се случва в сърцето, а не в балната зала или църквата или синагогата. Това е избор, който правите - не само в деня на вашата сватба, но отново и отново - и този избор се отразява в начина, по който се отнасяте към съпруга или съпругата си.
Барбара де Анджелис
Фаровете са по-полезни от църквите.
Бенджамин Франклин
Религията стои, Църквата блокира слънцето.
Стивън Спендър
Седемте смъртни греха на християнската църква са: алчност, гордост, завист, гняв, лакомия, похот и леност. Сатанизмът се застъпва за отдаването на всеки от тези "грехове", тъй като всички те водят до физическо, умствено или емоционално удовлетворение.
Антон Шандор Ла Вей
Ако вярвам в нещо, това е в тъмната нощ на душата. Страхът е моята религия, а мистерията е нейната църква.
Чарлз Симик
Доброволната самоуправляваща се религия беше по-опасна за Църквата от всеки брой неверници.
Барбара Тъкман
Основната задача на всички църкви е била една и съща: да внушава на бедните младежи, че за тях няма щастие на тази земя, а то им е приготвено на небесата, а също и че каторжният труд за всеки чужди чичко е богоугодно дело.
Максим Горки
Не давайте парите си на църквата. Би трябвало те да ви дават своите.
Джордж Карлин
Голямото постижение на католическата църква е хармонизирането и цивилизоването на първичните импулси на обикновените невежи хора.
Кенет Кларк
Без църква няма и ад.
Макс Фриш
Вземете от църквата чудотворното, свръхестественото, неразбираемото, неразумното, невъзможното, непознаваемото, абсурдното и не остава нищо друго освен вакуум.
Робърт Ингерсол
Всяка църква, която затвори човек, защото е използвала аргумент срещу нейното вероизповедание, просто ще убеди света, че не може да отговори на аргумента.
Робърт Ингерсол
Обичам те, когато се кланяш в джамията си, коленичиш в храма си, молиш се в църквата си. Защото ние с теб сме синове на една религия и това е духът.
Джубран Халил Джубран
Нямам проблем с това, което правиш в църквата, но ще ти се изправя в лицето, ако искаш да почукаш в моята научен кабинет и да ми кажеш, че трябва да преподават това, което преподаваш във вашето неделно училище. Защото тогава ще се бием!
Нийл Деграс Тайсън
Как ранните свещеници са дошли във владение на тези тайни, не се вижда и ако някога е имало записи от този вид, църквата едва ли би позволила те да станат публични.
Хари Худини
Съдбата на индивида не само е свързана с цялата Църква; той е отговорен за подпомагането на освещаването на целия свят на природата и историята.
Хюстън Смит
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща