Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гняв" - страница 10
В живота си познаваме радост, гняв, скръб и сто други емоции, но тези емоции заемат едва един процент от нашето време. Останалите деветдесет и девет процента просто живеем в очакване.
Дадзай Осаму
Скръбта ви позволява да се освободите от нещо, което сте загубили, само когато започнете да приемате това, което сега имате на негово място. Докато нашият ум се придържа към познатото, към нашите утвърдени очаквания, ние можем да попаднем в капана на чувствата на разочарование, объркване, гняв, които създават нашите собствени вътрешни светове на страдание.
Даниъл Сийгъл
Гневът прорязва широк спектър от неща. Реже като нож.
ДБС Пиер
Много от нас са чели и са говорили за прошката и разбираме интелектуално защо може да ни е от полза да отпуснем гнева си към другите. Но ние все пак държим.
Деби Форд
Мъжете често заместват гнева с мъка, защото гневът е единствената емоция, на която са научени, че е приемливо да се чувстват.
Дебора Кромби
Позволи на гнева и недоволството да нагнетяват вътре в нея и никога да не се измъчва.
Дженифър Матю
Мисля, че гневът, който се насочва към университетите и така наречените елити в университетите, всъщност е гняв, изместен от политиците (които обещават да направят нещата по-добри и никога не го правят), от работодателите, това е гняв към икономическата система, която толкова много от тези хора от вида работа, която някога е била толкова удовлетворена за тях.
Джоан Уалах Скот
Мисля, че прошката е абсолютно задължителна. Когато не прощавате, единственият човек, когото наранявате, сте вие самите, защото все още криете гнева и душевната мъка.
Джон Асараф
Но някои родители са конфликтофобични - те се чувстват неудобно и се страхуват да не бъдат обект на гнева на тийнейджърите си и затова избягват да определят границите на техните нужди. Това обаче учи юношите, че ако хвърлят гняв, те могат да излязат от пределите.
Джон Таунзенд
Мисля, че един от начините да избегнете гнева е да избягвате да се сърдите на хората във властта. Те биха могли да правят глупави неща и да ви ядосват и да взимат лоши решения, но не бива да се мразят просто защото са на власт. И аз мислех, че е важно да ги хуманизираме, ако книгата ще бъде равномерна по всички различни начини, по които срещате хората по време на работа.
Джошуа Ферис
Глупавите хора казват неща с гняв, за които по-късно съжаляват и гневен език не означава, че някой е виновен.
Джули Гаруд
Гневът и омразата са разрушителни емоции и нито едното няма да промени фактите.
Джули Гаруд
Гневът има начин да се върне.
Юнот Диаз
Болката винаги предизвиква гняв срещу причината за болката.
Дмитрий Иванович Писарев
Ние сме надзирателят, който притежава ключа към затворническата килия на гняв и болка, така че можем да излезем отново на слънчева светлина.
Доналд Алтман
Имайте предвид, че не знам защо хората са толкова приковани към щастието, което винаги им се изплъзва, когато има толкова много други ободряващи преживявания, като гняв, ревност, отвращение и така нататък.
Едуард Сейнт Обин
Липса на уважение към работника. Това подхранва несвързаността, страха, гнева, фалшивостта и всички лоши неща, които пречат на върховите постижения.
Едуард Халоуел
Сложните читатели разбират, че писателите преодоляват гнева си, конфликтите, безкрайната си скръб и подвижния списък със загуби чрез своите истории. Колкото и да е злобен или дяволски, това е само история. Че тъмнината в душата е оформена като тип и лежи там, мрачна и инертна, черна на страницата и активна, опасна, само в съзнанието на читателя. Всъщност, безобидно. Не съм безобиден.
Ейми Блум
Какво правите с гнева си, когато човекът, на когото сте ядосан, изчезне и умре? Погребвате ли го? Погребвате ли го в себе си?
Елизабет Чандлър
Изхвърлянето на гнева си върху когото и да било - особено при непознати - не е печеливша тактика. Бъдете особено сладки към барманите и хората, които ви сервират храна.
Елин Хилдебранд
От собствените си съвети знам, че гневът винаги е наранявал в основата си.
Ерин Кели
Когато сте ядосан, никога не го пишете. Това е като издълбаване на гняв в камък. Това прави непримирими врагове.
Есте Лаудер
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
13
Следваща