Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Риск" - страница 9
През цялата история винаги е имало воини, които са разбирали рисковете от служенето. Те разбраха, че има шанс животът им да бъде загубен в преследването на по-голяма цел. Те разбраха, че могат да загинат, докато се опитват да защитят другите.
Уилям Х. Макрейвън
Писането в определени среди носи със себе си професионален риск.
Уоле Шоинка
Тъй като юношите са свръхчувствителни към допамин, дори малки награди, ако те са незабавни, предизвикват по-голяма активност на ядрото от по-големите, забавени награди. С други думи, непосредствеността и емоцията са свързани в решението за риск и в неспособността на тийнейджърския мозък да забави удовлетворението.
Франсис Йенсен
Хората се влюбват по-лесно, когато вече са обезпокоени от друга емоция, защото знаем, че всяко интензивно емоционално състояние значително увеличава риска от влюбване.
Франсоа Лелорд
Чувството за неадекватност е професионален риск от майчинството.
Хариет Лернер
Като планета сме изложени на риск от унищожение (например постепенно от затоплянето на планетата; или бързо, от ядрена война или патоген, който излиза извън контрол). И тези заплахи изискват от нас да работим заедно, а не само да обявяваме своето разнообразие.
Хауърд Гарднър
Разбирам страха на Джеймс в главата си. Как се спори с такова нещо? Но е трудно да се мисли, че наистина съм изложен на риск. Не съм правил секс и не употребявам наркотици и едва намирам Хаити на картата. Но кой наистина знае какво ще се случи в бъдеще, нали? Искам да кажа, това е проблемът, нали? Никой не знае.
Хелън Дънбар
Ако искате да успеете, допускайте риска от провал.
Чарлс Мартин
Когато жената работи извън дома и споделя задълженията си за прехрана, има по-голяма вероятност двойките да останат заедно. Всъщност рискът от развод намалява наполовина, когато съпругата печели половината доходи, а съпругът върши половината домакинска работа.
Шерил Сандбърг
Пренаписването е трудно в момента. Понякога ми се иска най-после да ми бъде лесно да напиша книга. Но когато мисля за това практически, се радвам, че е борба. Опитвам се (както обикновено) да напиша книга, която е твърде трудна за мен. Разказвам история, която не съм достатъчно умен да разкажа. Рискът от провал е огромен. Но аз го предпочитам по този начин. Принуден съм да уча, принуден съм да се оправям, принуден съм да се боря. И ако работи, тогава ще съм написал нещо, което е по-добро от мен.
Шанън Хейл
Някои неща си заслужават риска.
Британи Чери
Рисковете за сърдечни заболявания, инсулт, депресия, диабет, астма и дори много видове рак са засегнати от свързаните с травмата промени в системата за реакция на стрес. Емпатията и връзката засягат физическото, а не само психическото уелнес и здраве.
Брус Пери
Репутацията си струва риска.
Брус Стърлинг
Компромисите няма да ни спасят: нужно е да се пристъпи към риск днес, защото утре, може да се случи така, че вече да няма какво да рискуваш.
Валерий Лобановский
Цитат - това е риск под чужда отговорност.
Владислав Гжещик
Фокусирам се върху най-важната форма на безчисленост в ежедневието, статистическата нечислимост - тоест неспособността да се разсъждава относно несигурността и риска.
Герд Гигеренцер
Тъй като тези изчисления генерират точни числа за несигурен риск, те създават илюзорна сигурност.
Герд Гигеренцер
Идеята, че трябва да премахнем основните защити на нашата политическа система, за да издигнем повсеместно наблюдавано състояние заради този риск, е върхът на ирационалността. И все пак преувеличението на заплахата се повтаря отново и отново.
Глен Грийнуолд
Когато всичко е изложено на риск, добрата преценка, а не бързането, прави разлика между живота и смъртта. Паниката е врагът.
Грег Айлс
Всъщност, където хората пият много зелен чай, рискът от рак е по-малък.
Давид Серван-Шрайбер
Поемането на риск и стремежът към преследване на иновативни идеи са горивото, което подбужда предприемаческия дух.
Даниъл Голман
Целите могат да причинят систематични проблеми на организациите поради стеснен фокус, неетично поведение, повишен риск, намалено сътрудничество и намалена вътрешна мотивация. Внимавайте, когато прилагате цели във вашата организация.
Даниъл Пинк
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
13
Следваща