Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Битка" - страница 4
Когато сте в състезание, трябва да работите до последната минута, ако има и най-малка вероятност да загубите. Това е битка, това е политика, това е всичко.
Дуайт Айзенхауер
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Изненадата е половината от битката. Много неща са половината от битката, загубата е половината от битката. Но нека помислим за това какво е цялата битка.
Дейвид Мамет
Всеки войник, преди да тръгне на сражение, трябва да знае как неговата малка битка се вписва в цялостната картина и как успехът на неговото усилие ще повлияе на битката като цяло.
Бърнард Монтгомъри
Всеки се мисли за стратег, наблюдавайки битката отстрани.
Шота Руставели
Губим време, за да си осигурим работно време, и водим битки, за да живеем в мир.
Аристотел
Дявола се бори с Бога, а полето на тяхната битка са сърцата на хората.
Фьодор Достоевски
Битката между доброто и злото се води в сърцето на всеки човек.
Александър Солженицин
Конфликтът е неизбежен, но битката е по избор.
Макс Лукадо
Храбростта е необходима не само в битките, но и в обикновените ежедневни дела.
Бенджамин Франклин
Трябва да избирате битките си.
Клеър Дейнс
Теорията на естествения подбор учи, че най-приспособеният печели битката. Това не означава: нито най-добрият, нито най-силният, нито най-съвършеният, - само приспособеният.
Лев Троцки
Битката за моето здраве постепенно ме убива.
Ашли Брилиант
Никога няма да позволя на врага да определя мястото на битката.
Джордж Патън
Еднакво е щастието да бъдеш победител или победен в битките на любовта.
Клод Адриан Хелвеций
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Сто пъти да влезеш в битка и сто пъти да победиш - това не е най-доброто. Най-доброто е да покориш чуждата армия без да се сражаваш.
Сун Дзъ
Аз се бих с най-силните бойци на този сят! И аз победих в тази битка! Но на мен ми останаха още много дела, които трябва да се доведат до край.
Масутацу Ояма
Носенето на очила за четене означаваше предаване на старостта без ни най-малко битка.
Андреа Камилери
Отнема твърде много въображение, за да видим мъките на хората, които приемаме за щастливи. Истинските им битки се провеждат, подобно на звездите, в някакво царство на светлината, неусетно за човешкото око. Подвиг на ума е да отгатнеш чуждото сърце.
Андрю Шон Гриър
Той се бори, защото всъщност се чувстваше по-сигурен в битката от бягането.
Ричард Адамс
Но аз се справям с тази медитация и чрез разбирането съм поставена на планетата, за да служа на човечеството. Трябва да си напомням да живея просто и да не прекалявам, което е постоянна битка в един материален свят.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща