Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Битка" - страница 2
Няма петдесет начина на битка, има само един и това е да спечелите. Нито революцията, нито войната се състоят в правене на това, което човек желае.
Андре Малро
Империализмът е победен в много частични битки. Но той остава значителна сила в света и не можем да очакваме окончателното му поражение, освен чрез усилия и жертви от страна на всички нас.
Ернесто Че Гевара
Изходът от сражението като цяло се състои от сумата на резултатите на всички частни битки.
Карл фон Клаузевиц
Времето да потърсите съвет от страховете си е преди да вземете решението за важна битка. Това е времето да се вслушате във всеки страх, който можете да се сетите. Но когато съберете всички факти и страхове и оформите своето решение, разкарайте всичките си страхове и давайте напред.
Джордж Патън
Най-кошмарната работа по време на война е да бъдеш лейтенант, командващ взвод в битка.
Дуайт Айзенхауер
Бъди добър с хората, защото всеки, когото срещаш, води тежка битка.
Платон
Моята принципна мъка и източник на всичките ми радости и скърби от младостта ми нататък е непрекъснатата, безпощадна битка между духа и плътта.
Никос Казандзакис
Не притежавам оръжие, освен любовта. С това съм дошъл да правя битка. Помогни ми!
Никос Казандзакис
Невъзможно е да спечелите състезанието, освен ако не се осмелите да бягате, невъзможно е да спечелите победата, освен ако не се осмелите да влезете в битка.
Рич Девос
Ако сте отсъствали по време на битката ми, не чакайте да присъствате по време на моя успех.
Уил Смит
Страна расте в историята не само заради героизма на своите войски на полето на битката, тя расте и когато се обръща към справедливост и право към запазване на своите интереси.
Аристид Бриан
Не се забърквайте с онези, които няма какво да губят. Битката ще бъде неравна.
Балтазар Грасиан
Да знаеш, че притежаваш талант, е половината битка в овладяването му.
Лин Картър
И най-смелият мъж чувства уплаха "circa praecordia", когато влиза в битка, но се бои много повече от безчестието.
Хорацио Нелсън
Участието в битките е като ухажването на момичета: тези, които са най-смели и предявяват най-много претенции, обикновено те печелят.
Ръдърфорд Хейс
Битката не е приключила, докато не е спечеля!
Робин Хоб
Който се приготвя за битка, той вече я е спечелил наполовина.
Мигел де Сервантес
Няма нищо по-поетично и ужасно от битката на небостъргачите с небесата, които ги покриват.
Федерико Гарсия Лорка
В битка между две идеи най-добрата не побеждава непременно. Не, идеята, която печели, е тази, зад която стои най-безстрашният еретик.
Сет Годин
Това не е битка между Съединените американски щати и тероризма, а между свободния и демократичен свят и тероризма.
Тони Блеър
Трябва да покажете на света, че се отвращавате от битката.
Дезмънд Туту
В революциите на днешният ден е по-лесно да се сражаваш с камера, отколкото с автомат, а в някои случаи, автоматите не са необходими въобще. Битката на свободните умове ще бъде спечелена в кината, а не в танков бой.
Денис Хопър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
13
Следваща