Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Битка"
Революцията не е легло с рози. Революцията е битка между миналото и бъдещето.
Фидел Кастро
Това, което има значение, не е големината на кучето в битката, а големината на битката в кучето.
Дуайт Айзенхауер
Песимизмът никога не е печелил битки.
Дуайт Айзенхауер
Философията е битка с чара на нашата интелигентност с помощта на езика..
Лудвиг Витгенщайн
Може да се наложи да водиш битката повече от веднъж, за да победиш.
Маргарет Тачър
Франция е загубила битка. Но Франция не е загубила войната.
Шарл дьо Гол
Американците обичат да се бият. Всички истински американци обичат острата миризма на битка.
Джордж Патън
Това е битка на Microsoft против човечеството, и за Microsoft в нея има малко преимущество.
Лари Елисън
Всички брачни двойки трябва да научат изкуството на битката така, както трябва да научат изкуството на любовта. Добрата битка е обективна и почтена - без жестокости и озлобление. Добрата битка е здравословна и конструктивна и внася в брака принципите на равноправното партньорство.
Ан Ландърс
Във всяка битка идва момент, в който и двете страни считат себе си за победени, тогава печели този, който продължава атаката.
Юлисис Грант
За мен страница с добра проза е мястото, където човек чува дъжда и шума на битката. Той има силата да придава мъка или универсалност, които му придават младежка красота.
Джон Чийвър
Военната сила печели битките, но духовната сила печели войните.
Джордж Маршал
Една минута решава изходът на битката; един час – успехът на кампанията; един ден – съдбата на империята.
Александър Суворов
Генералът, който печели битката, прави много сметки в крепостта си преди началото на сражението, Генералът, който губи прави само няколко сметки предварително.
Сун Дзъ
Малко повече любов, малко по-малко битки, и светът ще бъде в ред.
Мей Уест
Битката е най-изумителното състезание, на което едно човешко същество може да се отдаде. Тя изважда всичко най-добро и отстранява всичко най-ниско. Всички хора се боят по време на битка. Но страхливец е онзи, който позволява на страха да вземе надмощие над чувството за дълг. Дългът е същността на мъжеството.
Джордж Патън
Знам, че има поражения. И никой не може да ги избегне. Затова е по-добре да изгубиш няколко битки, воювайки за мечтите си, отколкото да бъдеш победен, без да знаеш за какво се бориш!
Паулу Коелю
Не може да има постоянен напредък в битката срещу глада, докато агенциите, които се борят за увеличаване на производството на храни и тези, които се борят за контрол на населението, не се обединят в общи усилия.
Норман Борлауг
Дори преди 50 години ленинградската улица ме научи на едно правило: ако битката е неизбежна, трябва да удариш пръв.
Владимир Путин
Битката при Ватерло беше спечелена на спортните площадки на Итън.
Артър Уелсли Уелингтън
Музиката на сватбеното шествие винаги ми напомня военния марш преди битка.
Хайнрих Хайне
Политика залага на победата. Ако не спечелиш, няма успееш да наложиш своите принципи в практиката. Затова, намери начин да спечели или излез от битката.
Дейвид Хороуиц
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща