Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поколение" - страница 7
Когато бях млад, прекарвах дните и нощите си, опитвайки се да впечатля бъдещите поколения. похарчих ги. Няма ги. Всичко, защото се страхувах смъртоносно да не бъда забравен. И тогава дойде съжалението. Най-лошите неща от всички най-лоши неща.
Мигел Сихуко
Природата се променя, хората се променят. Всяко поколение има нови уши. Камертона от този век звучи по-различно от камертона от минали векове.
Анатолий Виноградов
Нека новото поколение не повтаря грешките ни, нека повтори нашите подвизи. По същество най-голямата грешка е да не прави нищо.
Анатолий Рибаков
Егоизмът нараства през цялата история, но ние не го коригираме и с натрупването му ставаме все по-лоши. Вместо истинска корекция, ние прикриваме, прикриваме егоизма си, за да не избухне и да не ни пречи да живеем. Защото иначе просто щяхме да се изядем един друг. Всъщност от поколение на поколение ние все по-умело крием егото си, а междувременно омразата нараства.
Михаел Лайтман
Париж е толкова значим и толкова велик, защото светът, от поколение на поколение, му дава своята любов, почти без да го познава.
Михаил Юревич Герман
Мисля, че цялото ни поколение страда от болезнен страх да останем сами.
Мицуйо Какута
Конфликтът между живите и мъртвите е по-сериозен и остър, отколкото между поколения, раси или класове. Мъртвите са живели това, което сме забравили, което трябва да намерим.
Мишел Бютор
След като бедността отмине, ще трябва да изградим музеи, които да показват своите ужаси на бъдещите поколения. Ще се чудят защо бедността продължава толкова дълго в човешкото общество - как няколко души могат да живеят в лукс, докато милиарди живеят в мизерия, лишения и отчаяние.
Мухамад Юнус
По същия начин много християни - цели поколения от тях, понякога цели деноминации - притежават книга, която ще направи хиляди неща не само в и за тях, но чрез тях в света. И го използват, за да поддържат само три или четири неща, които вече правят.
Н. Т. Райт
Това е първото посещение от много години на сина ви, най-накрая гражданин на новата си страна и свободен да пътува, а вие се опитвате да потиснете своето недоволство от решението му да отсъства от присъствието ви по толкова опустошително жесток начин. Чувствате любов, която знаете, че никога няма да можете да му обясните или изразите адекватно, любов, която тече в една посока надолу през поколенията, а не в обратна посока, и се разбира и отвръща само когато времето е превърнало по-младото поколение в по-старо.
Мохсин Хамид
Имам отговорността да преведа мира и стабилността за бъдещите поколения.
Надия Мурад
Аз съм първият мъж от семейството ми от около три поколения, който може да има разумна увереност в очакването, че ще напусна тази земя с горе-долу същия брой пръсти, ръце, крака, пръсти на краката и очи, както имах, когато се родих.
Нийл Кинък
Във всяко поколение светът се променя от няколко души, които отстояват нещо, не се страхуват от непопулярността и се осмеляват да променят нещата.
Ники Гамбъл
Мисля, че 75% от населението на Великобритания вероятно все още не е църковно. Това е по-младият край, 25%, сливащото се поколение, което изобщо няма църковен произход.
Ники Гамбъл
Културата се поддържа в нашите синапси... Това е нещо повече от това, което може да бъде сведено до двоичен код и качено в мрежата. За да остане жизненоважна, културата трябва да бъде обновена в умовете на членовете на всяко поколение. Изнасяйте паметта и културата изсъхва.
Николас Кар
За руските комунисти това означаваше, че не само наследиха мултикултурно пространство, в което руски се говори от по-малко от половината население, но също така поеха държава, в която царете в продължение на поне две поколения са се опитвали да водят политика на Русификация и модернизация на техните неруски поданици. Много руснаци в края на деветнадесети и началото на двадесети век, включително някои, които станаха комунисти, вярваха, че тяхната страна е надарена със специална съдба да изчисти азиатската пустиня и да цивилизира племената на Изтока.
Од Арне Вестад
Времето и историята имат значение. Под двойните истини за Божия суверенитет и човешката значимост времето и историята отиват някъде и всеки от нас е не само уникален и значим в себе си, но имаме уникална и значима роля в собствения си живот, в нашето поколение, и следователно в цялостния размах на историята.
Ос Гинес
Ако християнинът не желае да става рано и да работи до късно, да отделя повече усилия в усърдно изучаване и вярна работа, този човек няма да промени едно поколение. Умората е цената на лидерството. Посредствеността е резултат от това, че никога не се уморяваш.
Осуалд Сандърс
Рокендролът е най-откритата форма на изкуство, която е създало нашето поколение.
Пати Смит
Трябва да се има предвид, че поколенията хора не чакат удобството на църквата по отношение на своята евангелизация. Хората се раждат и умират, независимо дали християните са готови да им дадат Евангелието. И следователно, ако църквата от някое поколение не евангелизира езичниците от това поколение, тези езичници изобщо няма да бъдат евангелизирани. В евангелизацията винаги е вярно, че настоящето никога не може да предвиди бъдещето и че бъдещето никога не може да замени миналото. Това, което трябва да се направи за спасяването на душите, трябва да бъде направено от това поколение.
Осуалд Сандърс
Аз съм член на поколението от 60-те години. Нямахме никаква мъдрост.
Патрик О'Рурк
Роден съм през 1952 г., така че очевидно шейсетте са били важни. Тогава навърших пълнолетие. Това беше и революционен период, пълен скъсване с поколението преди нас по отношение на културата, литературата, музиката и в политиката, разбира се. 1968 беше важна година; Бях на 16 и светът ми стана ясен, видим, така да се каже.
Пер Петершон
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
13
Следваща