Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поколение" - страница 6
Проклетото поколение обича да говори за подобряване на света, за да постигне репутацията на най-доброто и да се издигне над своите бащи.
Фридрих Шлайермахер
Преживял съм нацизма като дете. Като много от моето поколение, аз бях мотивиран от желанието да предотвратя нова война на всяка цена.
Хелмут Кол
Мисля, че неспособността на моето поколение да говори в абсолютни изрази, що се отнася до политиката, е много положително нещо; това ни направи по-нюансирани, направи ни по-сложни.
Хишам Матар
Шон Пен е най-добрият актьор от нашето поколение.
Чарли Шийн
Съвременният музикален бизнес е пуст. Певците често стават популярни само понеже, това че младото поколение няма вкус.
Шарл Азнавур
Целта на нашия живот е да добавим стойност към хората от това поколение и тези, които следват.
Бъкминстър Фулър
Един от най-големите подаръци, които можем да дадем на друго поколение, е опитът, мъдростта ни.
Дезмънд Туту
Проблемът с изгубеното поколение е, че не се е загубило достатъчно.
Джеймс Търбър
Поколения човешки същества се трансформираха в машини в неумолимия стремеж към материално богатство: Живяхме за да работим.
Джеръми Рифкин
И аз, както много членове на моето поколение, се занимавах със сегрегация и многократно нарушаване на гражданските права.
Джоузеф Стиглиц
Поколение - това са най-вече хората, които са доволни от един от друг; поколение на възрастните хора - това са най-вече хора, които са недоволни от другите.
Карел Чапек
Ние, македонците, от поколения сме тренирани в суровата школа на опасностите и войната.
Александър Македонски
Доколкото ми е известно само старите гърци са имали богове на пиенето и веселието: - Бакхус и Дионисий. Вместо това ние имаме Фройд, комплекс за малоценност и психоанализ. Страхуваме се от силните думи в любовта, а употребяваме много по-силни в политиката. Жалко поколение, нали?
Ерих Мария Ремарк
Хората със закъснял рефлекс обикновено схващат едва при следващите поколения.
Станислав Йежи Лец
Успехът на един човек винаги стимулира цяло едно поколение към усърдие и мъжество.
Стефан Цвайг
Може би това беше определението за вечен живот: вярата, че следващото поколение ще продължи работата ви напред.
Ан Патчет
Милениалите са по-наясно с многото предизвикателства на обществото от предишните поколения и по-малко желаят да приемат максимизирането на акционерната стойност като достатъчна цел за тяхната работа. Те търсят по-широка социална цел и искат да работят някъде, което има такава цел.
Майкъл Портър
Поколението саудитски мъже на баща ми е по-либерално от мъжете от моето поколение. Но при жените е обратното.
Манал Ал-Шариф
Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални.
Марк Хименес
- В древни времена хората са се подигравали на самата теория за съществуването на Атлантида, но времето минава и много вече не изглежда невъзможно. Това, което виждаме като проява на високи технологии, предишните поколения биха възприели като чудо.
Маркъс Блейк
Използването на марки от социалните медии не е въпрос на да или не. Просто е въпрос на това как и кога. Следващото поколение потребители ще очакват марките им да бъдат винаги на разположение, осигурявайки интерактивно преживяване и придавайки стойност на живота ни, като се възползват от инструментите на социалните медии в техните маркетингови комуникации.
Мартин Линдстрьом
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
13
Следваща