Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поколение" - страница 4
Ранното влизане е подходящо, когато са налице следните общи обстоятелства: Имиджът и репутацията на фирмата са важни за купувача и фирмата може да развие подобрена репутация, като бъде пионер. Ранното навлизане може да инициира процеса на обучение в бизнес, в който кривата на обучение е важна, опитът е труден за имитация и той няма да бъде анулиран от последователни технологични поколения. Лоялността на клиентите ще бъде голяма, така че ползите ще се натрупат за фирмата, която първо продава на клиента. Абсолютни разходни предимства могат да бъдат постигнати чрез ранен ангажимент за доставки на суровини, канали за дистрибуция и т.н.
Майкъл Портър
САЩ са изправени пред проблем със структурната конкурентоспособност, който води до най-слабата икономика, която сме виждали от поколения.
Майкъл Портър
Войната в Ирак от 2003 може да се счита за най-голямата грешка в американската политика след Гражданската война. Нейните последствия са разтърсващи и ще повлияят на нас и нашата безопасност за поколенията. Може напълно да разнищи целия Близък изток завинаги.
Малкълм Нанс
Политиките на никоя държава не са вечни; те варират. Хората остаряват и ново поколение идва на власт. След една година правителството може да изглежда различно. Не можеш да им повлияеш, ако не говориш с тях.
Марти Ахтисаари
Немският дълг към еврейския народ никога не може да приключи, нито в това поколение, нито в никое друго.
Менахем Бегин
Искам да мога да влея малко младежка енергия и комедия, докато оценявам поколенията преди.
Нийл Патрик Харис
Кризата на поколението на баща ми се бореше с фашизма. Нашето се бори с изменението на климата. Много по-трудно е, защото не можете да го видите, не е очевидна заплаха. Но решението е в нашите ръце.
Николас Стърн
Жертвоприношение е това, което всяко поколение трябва да направи по отношение на децата си: да принесе себе си в жертва.
Андрей Тарковски
Много от младото поколение познават името ми по неясен начин и го свързват с гротескни изобретения, но не вярват, че някога съм съществувал като личност. Те мислят, че съм нечовек, просто име, което означава заплетена мрежа от тръби или жици или струни, които предполагат машини. Моето име за тях е като вита стълба, телешки котлети, бръснарски сърбеж - термини, които ви дават непосредствена представа за това какво означават.
Руб Голдбърг
Ако сте от определено поколение, основно се научавате да четете с "Фъстъчетата". Това е нещо като шаблон за модерната лента. Влиянието му престана да се забелязва, защото го има във всичко.
Стефан Пастис
В реалния живот наистина има чернокожи, които от поколения са в средната класа, но в развлеченията сякаш не съществуват.
Стивън Картър
Целта на нашия живот е да добавим стойност към хората от това поколение и тези, които следват.
Т. Харв Екър
Използвайте мъдро живота си, приятели, и запазете тези ценни свободи за бъдещите поколения.
Тед Нюджънт
Мисля, че бъдещите поколения ще кажат, че краят на XX век и началото на XXI век са били време на големи конвулсии и катаклизми.
Н. Т. Райт
Дължим го на себе си и на следващото поколение да опазим околната среда, за да можем да завещаем на децата си устойчив свят, който е от полза за всички.
Уангари Маатаи
Ние не можем да изключим възможността за това, че ще преживеем политическо сътресение, което може да се сравни с крахът на комунизмът поколение назад.
Франсис Фукуяма
Убеден съм, че дължим на това поколение и на следващите поколения, да не оставим камък на камък в стремежа си към мир.
Ануар Садат
По-младото поколение е по същество идеалистично. Това важи и за иранските младежи. Освен това младите в Иран са изправени пред определени трудности... иранската младеж се нуждае от повече свобода. Те се борят за повече свобода и демокрация. Това предизвиква голямо уважение.
Ширин Ебади
За някой, който казва, че бракът е само за създаване на поколение, това е шега. Не се омъжих за съпруга си да имам деца. Омъжих се за съпруга си, защото обичам съпруга си.
Аиша Тайлър
Отглеждането на деца е невероятно тежък и рисков бизнес, в който не се придобива кумулативна мъдрост: всяко поколение повтаря грешките, направени предишното.
Бил Козби
Неразбрани влязохме в този свят. Неразбрани ще излезем. Но докато сме в този свят, ние правим такива дела, че дори ако това поколение не си спомня, следващото поколение не може да забрави.
Викас Сваруп
Творецът не изпреварва своето поколение, просто той първи от съвременниците осъзнава, какво става с неговото поколение.
Гъртруд Стайн
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
13
Следваща