Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поколение" - страница 3
Нищо в отчитането на историята на една страна не би могло да подведе по-младото поколение, че да представя големи събития по такъв начин, че изглеждат, че са се случили само по себе си.
Густав Щреземан
Учението на един добродетелен човек може да засегне много; това, което е придобито добре от едно поколение, ще бъде предадено на стотици поколения.
Джигоро Кано
Всеки артист се присъединява към разговор, който продължава от поколения, дори хилядолетия, преди той или тя да се присъедини към сцената.
Джон Барт
Имам впечатлението, че новото поколение млади хора излизат на сцената с усещане за "прародителство" и с повече мъдрост, отколкото беше очевидно преди.
Джонас Солк
Генетиците ще ви кажат това. Еволюцията винаги се случва. Те имат предвид, че гените от това поколение не са точно това, което са били предишното поколение. Нито ще бъдат абсолютно еднакви през следващия. И еволюцията е тази промяна.
Джонатан Уийнър
Във всяко поколение има избраник. Тя сама ще се изправи срещу вампирите демоните и силите на тъмнината. Тя е убиецът.
Джос Уедън
В моето поколение, с изключение на няколко души, които са се занимавали с банково дело или медицински сестри или нещо подобно, жените от средната класа не са имали кариера. Трябваше да се ожениш и да имаш деца и да си хубава майка. Не сте излизали и не правите нищо. Открих, че съм неспокоен.
Джулия Чайлд
Където и да сте, проектирайте живота си. Живейте ценностите на вашето поколение.
Дон Тапскот
Съвременните умове във всяко поколение са критиците, които ни пазят от вкаменяващия свят, който няма да ни остави да вървим необезпокоявани по пътищата на нашите бащи.
Едит Хамилтън
Докато човекът с амбиция е провален, светът ще му каже да се откаже от идеала си; но когато амбицията му бъде реализирана, светът ще го похвали за упоритостта и решителността, които е проявил през тъмните си часове, и всички ще посочат живота му като пример за следващите поколения. Това неизменно е правилото. Затова не обръщайте внимание на това, което светът казва, когато сте надолу. Бъдете решени да станете, да постигнете най-високата цел, която имате предвид, и ще го направите.
Крисчън Ларсън
Видях най-добрите умове на моето поколение, унищожени от лудостта, гладуването...
Алън Гинсбърг
Видяхме най-добрите умове на нашето поколение, унищожени от скука при поетични четения.
Лорънс Ферлингети
Наложително е всяко поколение да изплаща дълговете си. Това е един принцип, който, ако бъде изпълнен, ще спести половината от войните по света.
Томас Джеферсън
Мисля, че е по-добре да постъпим правилно, дори и да страдаме за това, отколкото да си навлечем укора на нашата съвест и бъдещите поколения.
Робърт Лий
Предварителното планиране е характеристика на класата. Богатата и дори средната класа планират за бъдещите поколения, докато бедните многат да планират само за няколко седмици или дни.
Глория Стейнем
Всичко, което е създала т.нар. себеизява, е поколение от идиоти, увлечени по всякакви боклуци.
Вивиан Уестууд
Мнението на бъдещите поколения не е нищо повече от мнението на съвременниците.
Марк Аврелий
Със сигурност той не е от поколението, което разглежда честността като най-добрата политика. Той обаче го смята за политика.
Уолтър Липман
Хипи движението политизира моето поколение. Когато свърши, всички започнахме да поглеждаме назад към собствената си история, търсейки в моя случай мотиви за бунт.
Вивиан Уестууд
Кажи ми, какви настроения преобладават в умовете на младите хора, и аз ще ти кажа за характера на следващото поколение.
Едмънд Бърк
Нашата задача е да предотвратим сегашното поколение, разкъсано от конфликтите си, да не бъде извратено и да изкриви новите поколения.
Ернесто Че Гевара
Ако нашият език, нашите програми, нашите творения не присъстват силно в новите медии, младото поколение на нашата страна ще бъде маргинализирано икономически и културно.
Жак Ширак
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща