Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поглед" - страница 8
По време на администрацията на Рейгън толкова много внимание беше отделено на борбата с марксизма в Никарагуа и Салвадор, че Вашингтон изпусна от поглед дългосрочните предизвикателства в други страни.
Стивън Кинзър
Не се страхувайте да се изгубите - дори и грешен завой на пръв поглед ви дава възможност да научите нещо.
Стивън Шапиро
Странно е как някои хора на пръв поглед разкриват своето вътрешно Аз, докато повечето други се крият зад всякакви маски.
Сюзън Луис
Знаете ли онзи поглед, който ви хвърля едно ченге, когато е толкова объркан, че дори не знае как да отговори? Ако не познавате този поглед, това означава, че не сте се забавлявали достатъчно през живота си.
Такър Макс
Това, което някога беше очевидно за тях, вече не беше толкова очевидно. Защо хората изгубиха от поглед истината толкова бързо?
Тед Декър
Това е лош сън: моят учител по английски стои гол в подножието на това леко неравно легло, стискайки чифт не съвсем бели гащи в ръката си, изучавайки ме с този зловещ поглед на лицето си, онзи, който получава, когато той чете на глас в клас и иска да мислим, че е трогнат от пасажа.
Том Перота
Видения за слава, пощадете болният ми поглед.
Томас Грей
Да вървя или да плувам векове наред, без да страдам от липсата на любов, без да се боя, че ще бъда изоставена, така си представях старостта. Живот, изпълнен като узрял плод. Бях срещала хора, които излъчваха такава сила. Виждах го в погледите им.
Антони Казас Рос
Чувствителността към природата не е вроден атрибут на коренното население. Това е следствие от адаптивния избор, довел до развитието на високоспециализирани периферни умения. но тези избори от своя страна произтичат от цялостен поглед върху природата и вселената, в която мъжът и жената се възприемат като елементи, неразривно свързани с цялото.
Уейд Дейвис
Те изгубиха най-скъпият от небесните дарове - надеждата! Нещастните се оказаха разделени и си хвърляха едни на други злобни погледи.
Уилям Бекфорд
Удивително е колко внезапен е ефектът - трябва да е резултат от дълбоко атавистично желание за чифтосване, заровено в нас. Един поглед и си мислите: "Да, това е, това е точно за мен." Всеки инстинкт в тялото ви сякаш пее в унисон.
Уилям Бойд
Накъдето и да насочим погледа си, откриваме меланхоличните доказателства за нашата поквара; дали гледаме към древни или модерни времена, към варварски или цивилизовани нации, към поведението на света около нас или към монитора в гърдите; независимо дали четем, или чуваме, или действаме, или мислим, или чувстваме, същият унизителен урок ни се натрапва.
Уилям Уилбърфорс
Онези, които се скитат по света явно и целенасочено в преследване на щастието, които гледат на всяка сцена на настояща радост с поглед към това, което може да успее, със сигурност са по-податливи на разочарование, нещастие и нещастие, отколкото онези, които предават съдбата си на случайността и приемайте благата и злините на съдбата, както идват, без да правите щастието свое изследване или нещастието свое предвиждане.
Фани Бърни
Докато растях, ме учеха, че жената трябва да сведе погледа си, така че мъжете никога да не разберат мислите й. Така наречената скромност на арабските жени всъщност е военна тактика.
Фатима Мерниси
В природата на човек е заложен жесток биологичен парадокс: предполагаемият партньор ти виждаш и усещаш буквално от пръв поглед.
Филип Рот
Знам, че погледът назад те измъчва.
Арно Гайгер
Истинските чудеса никога не изглеждат чудеса, а това, което на пръв поглед изглежда като чудо, обичайно се оказва по-скоро прозаично явление.
Арнолд Бенет
Открих, че навсякъде, където има една хлебарка, който се вижда, много други се крият зад ъгъла от погледа.
Хари Маркополос
Самата Еба беше изненадана колко наблюдателна беше; изглеждаше, че не се интересуваше от нищо друго освен от собственото си нещастие. Но вероятно това се случва между сестрите. Четем си душите с един поглед. Независимо дали ни харесва или не, не можете да надхитрите биологията.
Хокан Несер
Прекарвайки години между Америка и Израел, придобих глобален поглед и планетата е моят дом.
Шари Арисон
Между теоретическият поглед и практическото приложение съществува разлика.
Ъптън Синклер
Това, което вълнува в самотата, е вътрешният глас, който ви казва, че трябва да се съчетаете с някого, че самотата е грешка. Вътрешният глас не се интересува кого намирате. Просто продължава да ви досажда, измъчва ви - ако случайно сте аз - първо с кралиците на завръщане у дома, след това със съседските момичета и накрая с всеки, който може да се радва да ви види от време на време на масата за вечеря и понякога в леглото . Вдигаш поглед от четенето на вестника и разбираш, че никой не те обича и никой не гори за теб.
Чарлз Бакстър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
13
Следваща