Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поглед" - страница 5
...един поглед на идеала взема превес над злото в душата!
Едмон Ростан
Пълното познаване на естеството на аналитичната функция трябва също да включва поглед върху нейното поведение за въображаеми стойности на аргументите. Често последното е необходимо дори за правилното оценяване на поведението на функцията за реални аргументи. Следователно е от съществено значение първоначалното определение на концепцията за функцията да бъде разширено до област от величини, която включва както реалните, така и въображаемите величини, на равна основа, под единното обозначение комплексни числа.
Карл Фридрих Гаус
Лоши хора се разбират от пръв поглед.
Константин Паустовски
На пръв поглед Китай спечели Олимпийските игри. Но не Китай победи, а комунистическата партия. Китайският народ загуби.
Ма Дзиен
Пронизващите погледи на жените, преценяващи съдържанието на джобовете и панталоните.
Аркадий Давидович
Страхът от съперницата е като страхът от смъртта. Единственият начин да превъзмогнеш тоя страх е да приемеш и двете като неизбежност. Да погледнеш право в очите на другата и да знаеш, че тия очи могат да ти отнемат неговия поглед завинаги. Това е все едно да имаш сила да погледнеш смъртта в очите."
Блага Димитрова
Вие ме осъждате с погледи за моята любов. Вместо аз да ви осъждам за вашата нелюбов и полулюбов.
Блага Димитрова
Запознавала съм се с много важни личности, запознавала съм се с няколко велики личности но познавам само три пръвокласни гения и при всеки от тях от пръв поглед нещо в мен иззвъня. В нито един от тези три случая не съм се заблудила. Така започна новият ми пълноценен живот.
Гъртруд Стайн
Най-крехкото нещо на света - това е любовта на жената. Една погрешна стъпка, дума, поглед, и нищо няма да бъде възможно да се възстанови.
Ерих Мария Ремарк
На пръв поглед да започнеш от най-ниското стъпало и постепенно да си пробиваш път нагоре изглежда логично, но основните му недостатъци са, че отнема много време и че повечето хора, започнали от това стъпало, никога не успяват да повдигнат глава, за да видят своя шанс, и остават винаги долу.
Наполеон Хил
Погледът на една жена към друга напомня проверката на багажа на митницата.
Янина Ипохорска
Не мислите ли, че всички промени в съзнанието на хората се случват поради факта, че нещата, на пръв поглед стряскащи, в крайна сметка се превръщат в познати?
А. Скот Бърг
С един поглед това момиче можа да промени мечтите ми.
Аби Глайнс
- Хубава си, - каза Раул. - Дори повече, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Имате скрита красота, която може да бъде позната само след дълго време да ви виждам, да говоря с вас.
Ана-Мария Матуте
[Правителственото] регулиране е несъвършен заместител на отчетността и доверието, вграден в пазар, на който производителите на храни срещат погледа на ядещите и обратното.
Майкъл Полан
Реинженерингът е отхвърляне на установени процедури, нов поглед върху работата по създаване на продукт или услуга и предоставяне на стойност за клиента.
Майкъл Хамър
Всеки мъж е ерген от погледа на жена си!
Маргарет Уей
Не можеш да предизвикаш желание. Или го има в жената или не. Виждаш го от пръв поглед или разбираш, че го няма и не го е имало.
Маргьорит Дюрас
Баща ми обичаше да ни води на исторически ваканции и ти трябваше да видиш погледите, които получихме в Източен Берлин.
Маркус Самуелсон
Да бъдеш сам означава да си сам със себе си. Няма поглед, в който да се скриеш, няма целувки, в който да забравиш. Всякакви празни думи са по-добри от вашите собствени бодливи мисли.
Матиас Едвардсон
Главата ми се обърка от всичко това; глупавите начини, по които възрастните действаха един с друг, без да казват какво имат предвид, като се доверяват на въздишките, погледите и разстоянието да говорят вместо тях. Колко опасно беше! Колко лесно трябва да е да се тълкува погрешно една въздишка или поглед.
Мелани Бенджамин
Проучвам дългата история на жените, на първо място, които са мълчаливи и, второ, не са взети на сериозно в политическата и публичната сфера. Това е призив за действие чрез разбиране и чрез поглед към себе си отново и опит за преформулиране на целия въпрос за жените и властта.
Мери Биърд
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
13
Следваща