Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поглед" - страница 3
Ако беше само до външноста, аз никога не бих станала модел - в действителност мнозина ме смятат за грозна. Но аз направих моя запазена марка "поглед вълчица". В младоста аз гледах така от мъчителна срамежливост, а по-късно защото този поглед ми донесе милиони долари.
Кейт Мос
Моят собствен опит е да използвам инструментите, които са там. Използвайте цифровия свят. Но никога не изпускайте от поглед необходимостта да посегнете и да говорите с други хора, които не споделят вашето мнение. Изслушайте ги и вижте дали можете да намерите начин за компромис.
Колин Пауъл
В стремежа към справедливост е важно да не се изпускат от поглед принципите, на които страната държи.
Кофи Анан
Фокусирай погледа си напред, към това, което можеш да направиш, а не назад, към това, което не можеш да промениш.
Том Кланси
Каква е ползата за човека от цялата негова светска ученост, ако не може да прости на своя ближен една обидна дума или поглед?
Николай Велимирович
Любов - една от злините, които не могат да бъдат скрити, с една дума, един недискретен поглед, понякога дори да с мълчание.
Пиер Абелар
Съдбата дава много възможности, а човек трябва да избира от тях благоприятните и да не ги изпуска от поглед.
Валентина Беднова
Хвърляте поглед към на имейла. Отдавате повече внимание на истинското писмо.
Джудит Мартин
Импресионизмът е поглед през прозорец, покрит с дъждовни капки. Абстракционизмът е поглед в мразовит прозорец. И сюрреализмът е поглед през прозореца, който не е там.
Константин Мелихан
- Кажете ни, моля, какво лечение при спешни случаи се провежда от ухото?... Срещнах погледа му и не мигнах. - Думи на утеха, - казах на баща си.
Абрахам Вергезе
Да бъдеш близо до някой, чието самочувствие е повече от това, което първият ни поглед ни накара да очакваме е съблазнително.
Абрахам Вергезе
- Не, - казвам аз, вдигайки поглед към Григс. - Всъщност е, защото сърцето ми принадлежи на някой друг. - И ако можех да запечатам в бутилка изражението на лицето му, щях да го държа до леглото си до края на живота си.
Мелина Маркета
Изтокът не е запознат с онези изповеди, мемоари и автобиографии, толкова обичани на Запад. Има ясна разлика в тоналността. Погледът никога не се спира върху страдащото човечество на Христос, а прониква зад кенотичния воал. На западния мистицизъм на Кръста и неговото почитане на Свещеното Сърце отговаря източният мистицизъм на запечатания гроб, от който извира вечният живот.
Павел Евдокимов
Питагор казва, че числото е произходът на всички неща и със сигурност законът за числата е ключът, който отключва тайните на Вселената. Но законът за числата притежава иманентен ред, който на пръв поглед е загадъчен, но при по-близко запознаване лесно разбираме, че е присъщо необходим; и този закон за числата обяснява удивителната последователност на законите на природата.
Пол Карус
Ако не можете да се смеете заедно в леглото, има вероятност така или иначе да сте несъвместими. Предпочитам да чуя момиче да се смее добре, отколкото да се опитва да ме възбуди с дълги, мълчаливи, прочувствени, тайни погледи. Ако можеш да се смееш с жена, всичко останало си идва на мястото.
Ричард Франсис Бъртън
Вие сте загубили дете – не, тя не е изгубена за вас, която е намерена за Христос; тя не е изпратена, а само изпратена преди; като звезда, която излиза от погледа ни, не умира и изчезва, но свети в друго полукълбо.
Самюел Ръдърфорд
Или може би всички онези неща, които сте пропуснали от пръв поглед, означават много повече, отколкото бихте могли да предположите.
Сара Шепард
Вярвам в страстта от пръв поглед. И влечението. Но не в любовта.
Симон Елкелес
Това, че природните бедствия са необходими, за да осигурят на американците поглед върху реалността в собствената им страна, е индикация за дълбокото гниене, заразяващо официалната политическа култура.
Тарик Али
Като малко дете се катерех по много дървета, защото винаги съм обичала гледката от птичи поглед.
Феликс Баумгартнер
Глобализацията изисква широк контекстуален и дългосрочен поглед.
Хелън Фишер
Кичът генерира псевдоновости без нов поглед върху реалността или изобщо не се занимава с новото и произвежда своите ефекти с повече или по-малко академичен еклектизъм.
Херман Брох
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
13
Следваща