Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поглед" - страница 2
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
Ако имах поглед отвисоко на всеки ден, щях да имам енергията и вдъхновението да завладея света. Проблемът е, че когато най-много се нуждаете от такъв поглед, никой не ви го дава.
Дженифър Игън
Тя трябва да бъде сигурна, че не е престъпление да обичаш от пръв поглед.
Едуард Форстър
Размяната на целувки пред камерата не означава повече, отколкото размяната на погледи на улицата.
Жана Моро
Само един поглед върху малките числа в нашите чекови книжки може разкрие нашите ценности.
Глория Стейнем
Първо се опитайте да намирате неща, които са близо до вас, а след това тези, които са отделени от погледа ви.
Питагор
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
Гениалността е преди всичко необичаен поглед на нещата.
Уилям Джеймс
Жените придават твърде голямо значение на един възхитителен поглед. А мъжете се стараят да поддържат това заблуждение.
Джейн Остин
Обичам аутсайдерите, техният живот и съзнание са спокойни, защото те не участват в нашия запрограмиран живот. Аз сам опитах да стана аутсайдер, но беше твърде късно. Още ги обичам и за това, че те имат много особен поглед върху живота.
Емир Кустурица
Не се бойте да порастнете: във всяка възраст си има своя прелест. Отминалите години не са само трудности и загуби, а преди всичко опит, мъдрост, чувство за хумор, спокоен и трезв поглед на всичко произтекло в живота.
Катрин Деньов
Можете да обичате жена от пръв поглед и можете да разлюбите жена от първата дума.
Константин Мелихан
Орловият поглед на страстите прониква в най-мъгливата пропаст на бъдещето; равнодушието именно е сляпо и тъпо по рождение.
Клод Адриан Хелвеций
Разликата между ням и умен човек може да изглежда голяма от антропоцентрична гледна точка, но в по-малко пристрастен поглед двамата имат почти неразличими умове.
Ник Бостром
Да правиш другите щастливи чрез доброта на изказванията и искреността на правилните съвети е знак за истинско величие. Да нараниш друга душа със саркастични думи, погледи или предложения е презрително.
Парамаханса Йогананда
Бизнес стратегията не трябва да бъде грандиозен и всеобхватен преглед. Трябва да бъде по-скоро като поглед отдолу, надникване под завивките, за да разгледате много подробно какво се случва.
Ричард Кош
Принципите на квантовата механика са толкова в противоречие с обикновената интуиция, че те могат най-добре да бъдат мотивирани, като хвърлят поглед върху тяхната предистория.
Стивън Уайнбърг
Възможно е да живееш двадесет и четири часа на ден в състояние на любов. Всяко движение, всеки поглед, всяка мисъл и всяка дума могат да бъдат пропити с любов.
Тик Нят Хан
От пръв поглед аз схващам същността на позицията и знам, какво трябва да се направи. Други оценяват, а аз просто знам.
Хосе Раул Капабланка
В свят с разнообразни интерфейси, постоянно променящите езици, системи и услуги, под непрестанният натиск на обстоятелствата, ние често губим от поглед главните принципи, които трябва да бъдат основание за всяка добра програма, - простота, яснота и универсалност.
Браян Керниган
Хората толкова бързат да лансират своя продукт или бизнес, че рядко гледат на маркетинга от птичи поглед и не създават систематичен план.
Дейв Рамзи
Когато се опитвате да разрешите проблем с нов тип продукт, вие ставате напълно фокусирани върху проблеми, които изглеждат няколко стъпки отстранени от основния продукт. Това решаване на проблеми може да изглежда малко абстрактно и е лесно да загубите от поглед продукта.
Джони Айв
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
13
Следваща