Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съжаление"
Младост - заблуждение, зряла възраст - борба, старост - съжаление.
Бенджамин Дизраели
Докато децата са малки, е много тежко, но това време минава бързо. И за съжаление, когато то отмине, вие разбирате, че времето е отлетяло много бързо. Вие ще съжалявате за пропуснатите часове, които не сте прекарали със своите деца. Това е голяма ценност.
Олга Ганаба
Мъртвите хора получават повече цветя от живите, защото съжалението е по-силно от благодарността.
Ане Франк
Човек не е остарял, докато съжалението не замени мечтите му.
Джон Баримор
Времето е най-добрият учител, но за съжаление, то убива своите ученици.
Ектор Берлиоз
Грешка е да се бърка съжалението с любовта.
Стенли Кубрик
Ако не си в настоящия момент, то ти или гледаш напред в неопределеността, или назад към болка и съжаление.
Джим Кери
Повечето ръководители, много учени и почти всички възпитаници на бизнес училища вярват, че ако анализирате данни, това ще ви даде нови идеи. За съжаление, това убеждение е напълно погрешно. Умът може да види само това, което е готов да види.
Едуард де Боно
Хората са като кучета, не като богове - колкото си по-малко откачен, толкова повече те хапят - но откачи и никога няма да бъдеш ухапан. Кучетата не се впечатляват от смирение и съжаление.
Джак Керуак
Може би всичко, което човек прави е... да се надява да се окаже с правилните съжаления.
Артър Милър
Вселената не е измислила справедливост. Човекът е друг въпрос. Но, за съжаление, човек трябва да живее във Вселената.
Роджър Зелазни
За съжаление, тези които следват тълпата, обичайно се губят в нея.
Рик Уорън
Който показва съжаление към врага, е безмилостен към себе си.
Френсис Бейкън
Всички трябва да изпитваме два вида болка: болката от дисциплината и болката на съжалението. Разликата е, че дисциплината тежи унции, а съжалението тежи тонове.
Джим Рон
Винаги следвам дълга си. Аз съм готов да умра. Единственото ми съжаление е за приятелите, които съм оставил зад мен.
Закари Тейлър
Майсторът по шахмат, за разлика от майсторите в другите изкуства, за съжаление твърде често е лишен от удоволствието да завърши своето произведение с набелязаните от него заключителни щрихи, понеже осъществяването на творческите му планове зависи от това доколко логично е съпротивлението на противника.
Александър Алехин
...Ако великата страст ни завладее за втори път в живота, в нас, за съжаление, няма предишната вяра в нейното безсмъртие...
Хайнрих Хайне
Вярата, която не може да преживее сблъсъка с истината, не струва много съжаления.
Артър Кларк
За съжаление, понякога хората не ви слушат, докато не викате.
Стефани Пауърс
За съжаление няма нищо по-безумно от великденската песен. Това е религиозно извращение на дейността на Пролетта в нашата кръв.
Уолъс Стивънс
Все още има хора в Републиканската партия, които вярвам, че практикуват комуникацията на гняв, разочарование, съжаление, болка, скръб, страдание. Не това искат да чуят американците.
Франк Лунц
Съжаленията и взаимните обвинения само нараняват душата ви.
Арманд Хамър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
13
Следваща