Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Практика" - страница 13
Не винаги е възможно да се вземат решения, които да се базират върху пълно познаване на всички възможности на дадена ситуация. В такива случаи практиката ... е да се предположи най-лошият вариант и да бъдете подготвени за него. Възможно най-подвеждащото предположение се базира на неопределената дума "средно"...
Алън Акселрод
Този, който иска да достигне до върховете на бизнеса, трябва да оцени могъществото на силата на навика и трябва да разбере, че практиките създават навиците. Трябва по-скоро да прекрати тези навици, които го провалят, и да побърза да възприеме новите практики, които да станат навици, помагащи му да постигне успеха, който желае.
Жан-Пол Гети
Изглежда след ... години умора обществените нагласи са силно разколебани спрямо успешното прилагане на европейските практики у нас. И на повечето българи като че ли им писна да се преструват на европейци.
Румен Леонидов
И едно от най-изумителните неща по отношение на борбата за свобода от преднамерения контрол е това, колко често тя отсъства. Много хора са се поддавали на най-очевидния религиозен, правителствен и икономически контрол в продължение на векове, борейки се за свобода само спорадично, ако изобщо са го правели. Литературата за свободата има същия принос за елиминирането на много неприятни практики в управлението, религията, обучението, семейния живот и производството на стоки. (стр.51)
Бъръс Фредерик Скинър
Това, което левите казват, звучи много добре, но на практика работи много зле.
Дейвид Хороуиц
Ние сме едновременно обременени и благословени с огромната отговорност на свободната воля - силата на избора. Бъдещето ни до голяма степен се определя от решенията, които взимаме сега. Не можем винаги да контролираме обстоятелствата, но можем, и на практика избираме как, да реагираме на възникващите събития. Възвръщайки си могъществото на свободния избор, ние всъщност дръзваме да живеем пълноценно в този свят.
Дан Милман
С Бога трябва да имате лични отношения - иначе всички свещи, всички пости, всички причастявания са на вятъра. Християнството е жив живот с живия Бог, а не някакви окултни и магически практики. Ако щеш, само светена вода пий – нищо няма да се получи, ако не промениш сърцето, мислите си и целия си живот.
Петър Мамонов
Най-честата ни реакция към критиката е да се крием, избягвайки отрицателните отзиви, като по този начин (каква ирония?) всъщност осигуряваме провала си. Единственият начин да се пресече тази порочна практика е да бъдем забележителни. А единственият начин да избегнем критиката е да бъдем скучни и предвидими... прекрасен избор, нали?
Сет Годин
Теорията и практиката образуват едно цяло и, както душата и тялото, те често биват несъгласни помежду си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
В началото на миналия век моята баба е взимала изоставено дете. Тогава това е било практика. Отглеждали са го и когато си е вземало занаята в ръцете, е започвало да се грижи само за себе си. А след това идвало друго, и пак така...
Росен Коларов
Бил съм пионерче, но това не ме прави недорасляк за цял живот. Учил съм в Москва, но това не ме прави поклонник на политика на Кремъл, макар да съм съзерцавал кубетата му 5 години от аудиториите на института. Бил съм съпричастен към ДС, но и това не ме обвързва с нищо... Бих могъл да Ви приложа списък на световно известни "ренегати” на комунизма, чиито принос за разгрома на комунизма като идеология, авторитет и практика е не просто голям, но в някои случай-решаващ.
Иво Инджев
Пороците често биват скривани под името на добродетели, но от това на практика произтичат най-лошите последици. Виждала съм дами, отдали се на лошо си настроение, да говорят грубо и безочливо, но да си мислят, че заслужават одобрение само защото казват: "Обичам да говоря истината."
Мери Уъртли Монтегю
Ние ще победим, защото никога няма да загубим! Не може да си защитен, ако отказваш да поемеш защита. Войните се губят първо мислено, а след това на практика. Никога една нация не е била защитавана, ако хората не са пожелавали да поемат защитата й.
Джордж Патън
Превръщане в противоположното - когато идеите на светлите умове станат практика на тъмни субекти.
Азаря Поликаров
За всичко е нужна практика. За да разглезиш кучето, е нужна практика. За да го рехабилитираш - също.
Сизар Милан
Делото на Левски не е поезия, скъпи съратници! Делото на Левски не е афоризми и лозунги. Делото на Левски е политическа практика и точно тук искам да ви кажа, че ние, българските националисти поемаме щафетата на тази политика.
Волен Сидеров
Когато практиките са прикрити и дегизирани, контраконтролът се затруднява: не е ясно от кого трябва да бяга човек или кого трябва да атакува. (стр.115)
Бъръс Фредерик Скинър
Дадена култура се развива, когато възникват нови практики - възможно и поради нерелевантни причини - и се подбират според приноса им към силата на културата, когато тя се съревновава с физическата среда и с други култури. (стр.158)
Бъръс Фредерик Скинър
Теорията без практика е направо загинала.
Александър Суворов
Водещ: "Два, три дни отсрочка искаше и всичко щеше да се оправи, но не я получи, минаха доста дни, от БФС казаха днес, че нищо не е платено, от ЦСКА няма..."; Александър Томов: "След това нямах възможност. Аз мисля, че те са вече направени, но проверете този факт. Имайте предвид, че 10 дни или 8 дни на практика ЦСКА не функционираше. Вие знаете с какви работи бяхме обсипани и засипани."
Александър Томов
Протоколът представлява категорично указание за поведение, стил, общуване и облекло, чието спазване допринася за стойностното реализиране на събитието, както и за симетризирането, синхронизирането и координирането на неговите отделни компоненти. Той е и театър, и драматургия, и режисура, но също така – и наука, и рационална практика за държане по време на особено важни моменти и сюблимни ситуации.
Любомир Стойков
... Българинът е подмазвач и сервилен със силните и изумително жесток и безразличен към слабите. Това съм забелязал от личната си практика и на слаб и на силен човек. И какво е назиданието в тоя случай? – ще попита някой. Ето какво. Смятам, че един народ, който е подмазвач към силните и жесток към слабите няма как да има достойнство. Това – тази липса, болезнена липса на достойнство – се вижда от подмазването ни през последните стотина години на: турци, руснаци и германци, а сега и на европейци и американци, както даже и на бразилци. И грозното ни, неуважително отношение към единствените по-слаби от нас – македонците.
Калин Терзийски
Предишна
1
...
11
12
13
(Текуща)
14
Следваща