Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Практика" - страница 12
Страданието на думи - това означава ли причиняването на страдание на практика?
Ален Боске
Животът не е сценарий на холивудски филм. Живота е реален, и както показва практиката, понякога е просто непоносим.
Зоуи Съг
Никога не съм искал да бъда бизнесмен; Бях занаятчия и умеех да работя с ръце. В един момент реших, че тази компания е най-добрият ми ресурс. Сега Патагония съществува, за да приложи на практика всички неща, които умните хора казват, че трябва да направим не само за да спасим планетата, но и за да спасим икономиката.
Ивон Шуинар
Около половината практика на достоен адвокат казва на бъдещите клиенти, че са проклети глупаци и трябва да млъкнат.
Илайхю Рут
Толкова често религията се идентифицира в термините, измислени от християнството, като групи от вярвания. Но имах чувството, че това включва не само практика, но и емоции и нива на нашия опит, които са почти предсказателни.
Илейн Пейджълс
На практика няма позната от мен религия, която да вижда другите хора по начин, който да потвърждава избора на другите. Но в нашия век сме принудени да мислим за плуралистичен свят.
Илейн Пейджълс
Мирът привлича сърцата; изследвания към мозъка. И двете са необходими, наистина необходими. Но също толкова необходима е валидна връзка между мозъка и сърцето. И това, накратко, е това, което са изучаването на мира и мирната практика.
Йохан Галтунг
Очевидно, под влиянието на обичаите и практиките, въведени в света, човек губи способността си да прави разлика между зло и добро.
Кавабата Ясунари
Когато повишавате вибрациите си, вие правите място за чудеса в живота си. Вие подготвяте пространството в себе си, за да получите любов и подкрепа от Вселената. И когато създавате ежедневна духовна практика, вие основно отделяте време, за да си напомните, че заслужавате да бъдете подкрепени и заслужавате чудеса.
Кайл Грей
Религиозните идеи и практики се вкореняват не защото се популяризират от силни богослови, нито защото може да се покаже, че имат здрава историческа или рационална основа, а защото се намират на практика, за да дадат на вярващите усещане за свещена трансцендентност.
Карън Армстронг
Златното правило не е условна доктрина, с която или се съгласявате, или се карате да вярвате. Това е метод и единственият адекватен тест на всеки метод е да го приложите на практика.
Карън Армстронг
Това, което прави знанията автоматични, е това, което ви отвежда до Карнеги Хол - практика, практика, практика.
Алисън Гопник
Да оцениш системата е на практика еквивалентно, да формулира своята епистемология.
Алфред Кожибски
Понякога битката не е за напускане, а за оставане. Необходима е практика, за да се справите, и е болезнено, но ако искате да останете с хората, го правите.
Кейт Клейборн
Той очевидно се нуждаеше от повече практика, но колкото и често да го изоставях там, чувството му за посока никога не изглеждаше да се подобри.
Кели Армстронг
Има хора, към които се отнасяме погрешно и по-късно сме готови да се отнасяме правилно към другите хора. Може би това звучи наемно, но аз се чувствам благодарен за тези изпитателни взаимоотношения и бих искал да мисля, че всичко ще се изравни - със сигурност, несъзнателно, послужих като практика на други хора.
Къртис Ситенфелд
Лошите практики доведоха до грешки, грешките доведоха до лош морал, а лошият морал доведоха до избягване на инициативата и преминаване в режим на оцеляване, като се прави само това, което е абсолютно необходимо.
Л. Дейвид Маркет
Може да имаме причина да бъдем водени! Живеем за кратко време в свят, който споделяме с другите. На практика всичко, което правим, зависи от другите, от изкуствата и културата до фермерите, които отглеждат храната, която ядем.
Амартя Сен
Самотата включва копнеж за приятелство, но на практика често води до намаляване на социалния контакт.
Ларш Свенсен
- Срещнах господин Путин петнадесет или шестнадесет пъти, - казва световният шампион по джудо Ясухиро Ямашита. - Путин е уверен в техниката на джудо - и я използва в политическата практика. Искрено го уважавам и като световен лидер, и като истински джудист.
Леонид Млечин
Наистина се казва, че шапкарите са полудели през деветнадесети век поради излагане на живак в процесите на изработване на шапки: на практика те са претърпели дългосрочно отравяне с живак.
Лиз Бразуел
С практиката ще овладеете собствените си мечти.
Лиза Макман
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
14
Следваща