Цитати на тема "Момче" - страница 7
Много момчета, вероятно повечето момчета, имат първа любов, преди да се влюбят в жена. Започва в момента, в който две момчета осъзнаят, че биха умрели едно за друго, че всяко се грижи повече за другото, отколкото за себе си, и обикновено продължава, докато на сцената не се появи втора любов, защото повечето сърца не са достатъчно големи, за да обичай повече от един такъв човек.
Мохсин Хамид
В едно истинско видение Еклесия, Църквата-майка, ми се беше явила като възхитена жена, с натъртени и окървавени бедра, защото собственото й духовенство я беше осквернило. Прелатите проповядвали целомъдрие, като позволявали на младите мъже да бъдат малтретирани. Защитавайки момчето, дъщерите ми и аз рискувахме да споделим съдбата му – да бъдем изгонени и осъдени. Прелатите щяха да смажат моето несъгласие на всяка цена. Всичко, за което бях работил през дългия си живот, можеше да бъде загубено с един удар, оставяйки мен и дъщерите ми парии и отлъчени от църквата. Как бих могъл да защитя общността си сега, когато бях толкова стар, реликва от друго време, моите някога могъщи съюзници мъртви?
Мери Шарат
Въпросът, който съмняващият се не си задава, е дали вярата наистина е била безполезна или просто не е била използвана. Какво бихте си помислили за момче, което се отказа да се научи да кара колело, оплаквайки се, че се е наранило, защото велосипедът му спря да се движи, така че няма друг избор, освен да падне? Ако искаше да седи удобно, докато стои неподвижен, не трябваше да избере велосипед, а стол. По същия начин вярата трябва да бъде използвана, иначе тя ще стане безполезна.
Ос Гинес