Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момче" - страница 2
Постоянно виждах около себе си момчета, които бяха пълни циници. Те не са фантазирали, вероятно дори не са мечтали.
Джони Деп
Момчетата лесно се отегчават.
Кармен Електра
Някои от вас, войници, си мислят, че войната е романтика и слава, но нека ви кажа, момчета – войната е ад!
Уилям Шърман
Тези бръчки са нищо. Тези сиви коси са нищо, Този стомах, който увисва от стара храна, тези натъртени и подути глезени, моят потъмняващ мозък, те са нищо. Аз съм същото момче, което майка ми е целувала.
Марк Странд
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
Бях трийсетгодишно момче от трийсет години.
Мики Руни
И ако мъжът, който някога е бил момче, което е обещало, че никога няма да се влюби в друго момиче, докато е жив, изпълни обещанието си, това не е защото е бил упорит или дори лоялен. Той не можеше да си помогне.
Никол Краус
Малкото момче, което гледах да хвърля камъчета в празния фонтан, не беше твърде старо, за да се катери по дърветата. Може да се каже, че е имал твърде много мъдрост за възрастта си. Вероятно е вярвал, че не е създаден за този свят. Исках да му кажа: Ако не ти, кой?
Никол Краус
Никога няма да бъдете морално подготвени, виждайки родителите си на ръба на смъртта. За всяка дъщеря баща й е най-готиното момче на света, този, който мрази приятеля й. И когато го видиш болен и слаб... започва да те разтърсва.
Приянка Чопра
Бях малко момче, когато срещнах сюрреалистите и дадаистите. Възхищавах им се и те ме научиха на това: да се възхищавам. Възхищението е много важно. Хората, които не могат да се възхищават на другите, губят важна част от душата си. Душата ми се разви от много ранна възраст чрез срещи с възхитени хора.
Стефан Хесел
Как така не работиш по четиринадесет часа на ден? Вашите пра-пра-прабаби и дядовци го направиха. Как така работите само осем часа? Четирима момчета бяха обесени да се бият за осемчасовия ден за вас.
Стъдс Търкъл
Но когато момиче даде на момче мъртъв калмар - това трябваше да означава нещо.
Уилям Голдман
Повечето хора четат поезия, слушайки ехото, защото ехото им е познато. Те преминават през него, както момче се гази през водата, опипвайки с пръстите си за дъното: Ехото е дъното.
Уолъс Стивънс
И ние, момчетата, ще имаме своите победи. Основното е, че те не са били с оръжие в ръце.
Юрий Никулин
Бях много наблюдателно дете. Момчетата в книгите ми са базирани на момчета в моя квартал, които растат.
Бевърли Клиъри
Нито мишката, нито момчето не бяха най-малко изненадани, че всеки можеше да разбере другия. Две създания, които споделяха любов към мотоциклетите, естествено говореха на един и същи език.
Бевърли Клиъри
Аз станах мъж. Преди това бях малко момче.
Адам Ант
Мога да рисувам линии с молив, за да покажа, че нещо се движи, но ако пиша, се боря с това как да го напиша. Момчето изтича по коридора? Момчето бързо изтича по коридора? Момчето изтича по мраморния коридор? Измъчвам думите. Така че моят редактор работи много усилено. Щастлив съм, че я имам.
Брайън Селзник
Всяко момче знае, че е безсмъртен, но родителите му, не са толкова сигурни.
Грегъри Бенфорд
Когато бях момче, несъзнателно, спонтанно научих изкуството да разказвам иронични истории.
Дарио Фо
Обикновено той беше лесен, един от онези момчета с малко уважение към авторитета поради убеждение, че отговорните хора са склонни да правят глупави неща.
Джак Макдевит
Не всяко момче, хвърлено на вълците, става герой.
Джон Барт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
14
Следваща