Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостатък" - страница 8
Дълги месеци аз размишлявах над своите недостатъци, които аз наричам недостатъци на много говорене и установих връзка между моите нещастия и невъздържаните мисли. Разсъжденията опитите да разбера, не носят нищо добро, но винаги се обръщат против мен.
Мартин Паж
Разглеждам благодарността като актив, а липсата й - голям междуличностен недостатък.
Маршал Голдсмит
Имам много недостатъци, но благодарността не е един от тях.
Маршал Голдсмит
Моята работа е да покажа на клиентите си, че гневът им рядко е по вина на някой друг. Това е техният недостатък.
Маршал Голдсмит
Един от недостатъците на работата в древността е, че нямате много женски гласове, но със сигурност изпитвате много мъжки ужас относно потенциала на женската власт. Това ви показва много ясно, че най-потискащите култури са склонни да се страхуват от тези, които потискат.
Мери Биърд
Хората охотно признават своите недостатъци, които фактически се явяват техни достойнства.
Анатолий Алексин
Нулевият ден, в хакерски жаргон, е таен недостатък в сигурността на софтуера, за който компанията, която е създала и поддържа кода на софтуера, не знае.
Анди Грийнбърг
Трагедията на човешкият разум произхожда не от висотата на съзнанието, а от неговият недостатък.
Михаил Зощенко
Понякога честността е недостатък.
Мишел Моран
Както винаги, работете с вашата фигура; драпирането, плисетата и пропорциите могат да направят чудеса, когато става въпрос за скриване на недостатъци и подобряване на активите.
Нина Гарсия
Много хора извиняват собствените си грешки, но осъждат строго другите хора. Трябва да обърнем това отношение, като извиняваме недостатъците на другите и като изследваме строго нашите собствени.
Парамаханса Йогананда
Наистина няма недостатък за пътуване, освен малко закъснение и изцапана банкова сметка. Малка цена за опит от милион долара.
Патриша Шулц
Ако проучите въпроса достатъчно дълбоко и широко, ще откриете, че щастието убягва на почти всички хора, въпреки факта, че те вечно го търсят. Малцината късметлии и успешни са тези, които са спрели да търсят само с егото и са позволили търсенето да бъде насочено навътре от висшето Аз. Само те могат да намерят щастие, неопетнено от недостатъци или недостатъци, Върховно благо, което не е допълнителен източник на болка и скръб, а безкраен източник на удовлетворение и мир.
Пол Брънтън
Такава прекомерна загриженост за недостатъците му не е истинска духовна дейност, а напротив, силно егоистична. Признаването на собствените му грешки трябва да направи човека по-смирен, когато е от полза, а не по-горд от мисълта, че трябва да са били над тези грешки го прави.
Пол Брънтън
...понякога [в смесените бракове] има някои генетични предимства, понякога има генетични недостатъци, но като цяло има подчертано социални недостатъци, които са склонни да деформират целия живот на детето. И тези социални фактори са изключително силни. Така че в страните, където има такъв вид група, те наистина представляват една доста огорчена и нещастна група, бунтовна група.
Раусас Дж. Ръшдуни
Началата могат да се случат повече от веднъж или по различни начини. Можеше да си помислиш, че започваш нещо наново, когато всъщност това, което правеше, продължаваше както преди. Той се беше изправил пред недостатъците си и ги беше преодолял, така че истинската работа с ходенето се случваше едва сега.
Рейчъл Джойс
Според мен, недостатъците на един човек може да бъдат напълно подходящи за друг човек. "Правилните" недостатъци са тези които можеш да приемеш в другият човек. Без тях отношенията между хората биха били просто скучни.
Рейчъл Макадамс
Неспособността да се доверява на другия беше основен недостатък в характера му, наследен от неговия баща, той му бе предаден по кръвен път. Ако Лорна казва истината, естествено, че ще го мрази за разпита му, но как да бъде сигурен? Незнанието го побъркваше и изкарваше на бял свят чудовището в него.
Андрю Портър
Всъщност, вашите недостатъци изобщо не интересуват други хора, така че не трябва да се замисляте върху тях.
Ричард Брансън
Възможно е да пренебрегнете характерните недостатъци на свекърите по простата причина, че не се чувствате нито отговорни за тях, нито генетично замесени.
Ричард Русо
Да, убиецът е по-силен от нас. Той се скрива зад нашите слабости, недостатъци, зад нашата лъжа и пороци.
Робер Тома
Силната чувствителност, с която хората откриват недостатъците на своите съперници, е едно от чудесата на природата. Необходими са херкулесови усилия, за да се контролира тази тенденция съзнателно и усилията трябва да се повтарят редовно... Честността на оценката е просто извън обсега на повечето смъртни.
Робърт Райт
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
14
Следваща