Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостатък" - страница 4
...империите и цивилизациите не се срутват поради недостатъци на военното или политическо ниво.
Карол Куигли
Имам идеята, че маратонките се основават на един вид култова идея – че краката ни са дефектни и имаме нужда от обувки, за да коригираме тези недостатъци. Обувните компании се занимават с продажба на обувки. Но няма доказателства от производителите на маратонки, че са прави. Няма научни данни, че маратонките намаляват нараняванията.
Кристофър Макдугъл
Склонността ми да идеализирам западната цивилизация произтича от националистическото ми желание да използвам Запада, за да реформирам Китай. Но това ме накара да пренебрегна недостатъците на западната култура.
Лиу Сяобо
Нищо не е перфектно. Недостатъците са интересни. Бъди дървото.
Лори Халсе Андерсен
Ако някое момиче е хубаво, това не значи, че е свястно. И обратното. Не се интересувам от външния вид. Харесвам недостатъците и смятам, че те правят нещата интересни.
Сара Десен
По някаква странна и плачевна причина повечето хора са по-впечатлени от думи, отколкото от цифри, за голем недостатък на човечеството.
Ян Тинберген
Жените трябва да ги приемаме с всички наши недостатъци.
Аркадий Давидович
Жената може да има остър език или жилещо перо, но никога няма да се надсмее над своите недостатъци.
Ървин Коб
За човек не се съди по недостатъците му, а по начина, по който ги превъзмогва.
Брандън Сандерсън
Ханибал бил едноок. Той осмял онзи художник, който го нарисувал с две очи, и наградил другия, който го нарисувал в профил. Никой не желае твърде евтини ласкателства, но всеки изпитва приятно облекчение, когато прикриват неговите недостатъци.
Клод Адриан Хелвеций
Познаването на вашия недостатък е първата стъпка към здравето.
Епикур
Обичаен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво.
Николо Макиавели
Обичани сте само за това, че сте това, което сте, само за съществуването. Не е нужно да правите нищо, за да го спечелите. Вашите недостатъци, липсата на самочувствие, физическо съвършенство или социален и икономически успех - нищо от това няма значение. Никой не може да ви отнеме тази любов и тя винаги ще бъде тук.
Рам Дас
Ние живеем в такова безизходно време, в което щастието трябва да се скрива, като физически недостатък.
Сирил Конъли
Ако приятел те упреква в какъв да е недостатък, винаги мисли, че той не ти е казал всичко.
Томас Фулър
Демокрация - не повече от експериментална форма на управление, и най-очевидният и недостатък - че тя само брои гласовете, вместо да ги претегля.
Уилям Индж
Знам твърде добре ползите от болестта и недостатъците на здравето.
Блез Паскал
... недостатъците винаги са там, където свършва творчеството и започва работата.
Василий Ключевски
Пасивното бездействие, тъй като не са ви дадени конкретни инструкции да направите това или да го направите, е сериозен недостатък.
Джордж Маршал
Към подобни празни приказки би могло да се добави още: че винаги, когато определена изключителна професия е съчетана със специфични недостатъци, тя почти сигурно е отделена от някои други недостатъци.
Карл Фридрих Гаус
Обичам своите недостатъци. В това число и тези, които са свързани с моята външност. Не ме дразнят бръчки около очите, тънки устни, както и факта, че зъбите ми не блестят като бели униформи на войници на парад.
Кирстен Дънст
Моят най-голям недостатък е неувереноста. Знам, че никой никога няма да ми повярва. А аз през цялото време ужасно се боя. Неувереноста ме преследва денонощно, седем дни в седмицата.
Мадона
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
14
Следваща