Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостатък" - страница 2
Разваляме руския език. Употребяваме без необходимост чужди думи. И ги употребяваме неправилно. Защо да казваме "дефекти", когат6о може да се каже грешка, недостатък или неточност? ... Не е ли време да обявим война на употребата на чужди думи без необходимост?
Владимир Ленин
Недостатъците на човека се явяват като продължение на неговите достойнства. Но ако достойнствата продължават повече, отколкото трябва, и се проявяват не тогава, когато трябва, и не там, където трябва, то те се считат за недостатъци.
Владимир Ленин
Липсата на вяра е недостатък, който трябва да бъде скрит, ако не може да бъде преодолян.
Джонатан Суифт
Който не обича недостатъците на този, който обича, не може да се каже, че наистина е влюбен.
Педро Калдерон
В природата коренът се намира във влагам, върха - при слънцето и растението се формира от една неудовлетвореност към друга... Да се живее - означава всеки миг да се изпитва в това недостатък: да се изменя, за да се достигне нещо, - и така преминавайки в състояние на някаква си недостатъчност.
Пол Валери
Ако искате да знаете недостатъците на момичето, похвалите я пред приятелите си.
Бенджамин Франклин
Великодушният човек трябва да има няколко недостатъка, за да не разстрои приятелите си.
Бенджамин Франклин
Ние трябва да благодарим на тези, които показват нашите недостатъци.
Блез Паскал
Природата олицетворява съвършенството, за да покаже, че това е образ на Бог. Но тя има недостатъци, за да покаже, че тя е само Негов образ.
Блез Паскал
Ако срещна човек, който никога в живота си не е съгрешил, едва ли бих искал да общувам с него. Хората с недостатъци са интересни.
Кърк Дъглас
Нападките срещу недостатъците и пороците на нацията не са престъпление, а заслуга, те са истински патриотизъм.
Висарион Белински
Бракът ни заставя да разберем по-добре себе си - и това не е най-малкото му достойнство, както и не най-малкият му недостатък.
Жан Ростан
Аз самият съм направен изцяло от недостатъци, зашити заедно с добри намерения.
Огастин Бъроуз
Не е труден трик да внесеш много енергия, обучение и естествени способности на Уолстрийт и да завършиш със загуби вместо печалби. Тези добродетели, ако бъдат насочени в грешни посоки, стават неразличими от недостатъците.
Бенджамин Греъм
Нашите недостатъци растат на една почва заедно с нашите достойнства и е трудно да се извлекат едните, пощадявайки другите.
Иван Тургенев
В крайна сметка със съжаление напуснах религиозния живот и след като се освободих от бремето на неуспехите и недостатъците, усетих как вярата ми в Бог тихо се изплъзва. Той никога не беше засягал живота ми, макар че бях направил всичко възможно, за да му позволя. Сега, когато вече не се чувствах толкова виновен и притеснен от него, той стана твърде отдалечен, за да стане реалност.
Карън Армстронг
Несъвършенството на преценките е най-големият недостатък в умствената работа във всяка област.
Майкъл Фарадей
Винаги съм се борила със занижена самооценка. Мисля, че всички минават през това. В мен има огромно количество недостатъци.
Анджелина Джоли
Да управляваш винаги е да избираш сред недостатъци.
Шарл дьо Гол
Именно нашето несъвършенство, нашите недостатъци ни привличат един към друг.
Ъруин Шоу
Гордост - благородна страст - не сляпа по отношение на своите недостатъци. С това се отличава от надменността.
Георг Кристоф Лихтенберг
Повечето грешки в мисленето са по-скоро недостатъци на възприятието, отколкото грешки на логиката.
Едуард де Боно
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща