Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостатък" - страница 12
Недостатъкът на минимализма е, че може да бъде твърде много...
Крейг Ръсел
Опит за маскиране на недостатък изглежда по-зле от самия недостатък.
Лайънъл Шрайвър
Един от моите недостатъци е това, че понякога ставам любопитен.
Алън Силитоу
Красотата и глупостта са идеални за успешен мъж. А красотата и умът заедно са недостатък.
Лариса Соболева
Да можете да се смеете на собствените си недостатъци е положително, ако помага да се поставят нещата в перспектива. Това ни напомня, че всеки има едни и същи проблеми и помага на жените да се чувстват по-добре за себе си. Ако се смеете на факта, че целулитът на всички изглежда по-зле в огледалата в съблекалните, това е добре, защото всеки го е имал; не се чувства сам.
Линда Пападопулос
Никога не сте осъзнавали толкова остро собствените си недостатъци, колкото в присъствието на детето си. Защо беше така?
Лиса Ангър
Ако знаехте колко е трудно да се постигне съвършенство във всяка брадавица, щяхте да пренебрегнете недостатъците.
Лоренцо де Медичи
Всички сме равни, някои повече, други по-малко, куп недостатъци, които се разхождат по улиците и срещат други подобни купчини.
Лоренцо Мароне
Но жените трябваше да пренебрегнат недостатъците на личността на мъжете, иначе никоя никога не би се омъжила и/или възпроизвела и човешката раса ще свърши.
Лорета Чейс
Мога да завъртя главата си от добре изглеждащ мъж, колкото и от следващото момиче. Но секси не ме впечатлява. Умното ме впечатлява, силата на характера ме впечатлява. Но най-вече ме впечатлява добротата. Добротата, според мен, идва от усвояването на тежки уроци, от падането и вдигането на себе си. Идва от преживели провал и загуба. Предполага разбиране на човешкото състояние, прощава многобройните му недостатъци и странности. Когато видя това в някого, това ме изпълва с възхищение.
Лиса Ангър
Всеки трябва да има недостатъци. Не е ли това, което ни прави интересни? Не е ли това, което ни пречи да бъдем копия един на друг?
Майкъл Грант
Да се лъжеш за властта на някого е знак на лидерство; лъжата за недостатъците на някого е признак за политика.
Майкъл Добс
Човешкият род е лош по природа и е станал още по-лош под влияние на обществото. Всеки човек носи в себе си недостатъците: 1. На човечеството; 2 На индивида; 3. На съсловието си. С течение на времето тези недостатъци се увеличават. Наранен от чуждите недъзи и нещастен поради своите собствени, застаряващият човек започва да презира и човечеството, и обществото.
Никола дьо Шамфор
Силните или слабите страни на лидера не показват предимствата или недостатъците на ръководеното от него движение.
Роджър Зелазни
Мнозина, осъзнали своя недостатък, не считат повече за необходимо да се отказват от него.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Несъмнено вашият мъж има своите недостатъци. Ако беше светец, никога нямаше да се ожени за вас.
Дейл Карнеги
Недостатъците на великите писатели са обикновено техни достойнства, доведени до крайност.
Самюъл Тейлър Колридж
Животът става по-лек, ако човек приема недостатъците на хората като нещо нормално.
Стоян Миленков
Не зная какво е това добро: онова, което хората ценят у мен са моите достойнства. Не зная какво е това зло: онова, което хората отбягват у мен, са моите недостатъци.
Чън Дзижу
Да забравим някой недостатък на друг човек, е все едно на захвърлим пари, изкарани с мъка.
Артур Шопенхауер
Трудно ще станете неотразими, ако сте лениви и не вярвате в достойнствата си. Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. И обратното –жена, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее да убеди в нея и всички останали.
София Лорен
Честта на една страна зависи много повече от премахването на нейните недостатъци, отколкото от възхвалата на нейните достойнства.
Джузепе Мацини
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
14
Следваща