Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостатък"
Винаги бъдете във война със своите недостатъци, в мир със съседите си и всяка нова година се оказвайте по-добър човек.
Бенджамин Франклин
За да покажеш достойнствата си се иска много повече ум, отколкото за да прикриеш недостатъците си.
Грета Гарбо
Единственото лекарство против тщеславие е смях, а единственият недостатък, над който може да се смееш - тщестлавието.
Анри Бергсон
Друг недостатък на човешкия характер е това, че всеки иска да строи, а никой не иска да се занимава с поддръжка.
Кърт Вонегът
Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия.
София Лорен
Главният недостатък в новите книги е в това, че те ни пречат да четем старите.
Жозеф Жубер
Когато жените обичат, те ни прощават всичко, дори и недостатъците. Когато не ни обичат, те не прощават нищо, дори достойнствата ни.
Оноре дьо Балзак
Основният ни недостатък се заключава в това, че сме по-склонни да обсъждаме нещата, отколкото да ги правим.
Джавахарлал Неру
Нас ни обичат по-скоро поради привлекателните недостатъци, отколкото за съществените достойнства.
Нинон дьо Ланкло
Този, който ти разказва за чуждите недостатъци, разказва на другите за твоите.
Дени Дидро
Дори и недостатъците могат да се харесват, ако в тях се е проявила душата.
Жозеф Жубер
Животът е възможен само поради недостатъците на нашето въображение и памет.
Емил Чоран
Да признаеш за своите недостатъци, когато те упрекват – това е скромност; да ги разкриеш пред приятели – това е простодушие и доверчивост, а да ги показваш пред всички – това е горделивост.
Конфуций
В истинската красота винаги има недостатък.
Френсис Бейкън
Достоен човек е не този, у когото няма недостатъци, а този, у когото има достойнства.
Василий Ключевски
Колкото е по-добър човек, толкова по-мек и снизходителен е към недостатъците на другите.
Джоузеф Адисън
Може да е вярно, че хората, които са обикновени математици, имат определени специфични недостатъци, но това не е по вина на математиката, тъй като това е еднакво вярно за всяка друга изключителна професия.
Карл Фридрих Гаус
Ние охотно прощаваме на приятелите си недостатъците им, които не ни нараняват.
Франсоа дьо Ларошфуко
Съвършенството трябва да съдържа в себе си малък недостатък. Понеже всичко което е идеално е безжизнено и скучно.
Барбра Стрейзънд
Има хора, разчитащи на недостатъците на своите врагове - от това обаче нищо не произлиза. Аз винаги съм имал предвид заслугите на моите противници и съм извличал от това полза.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Имам своите недостатъци, но да сменям настроението си не е един от тях.
Самюъл Бекет
Всеки недостатък си има предимство.
Йохан Кройф
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща