Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доказателство" - страница 6
Понякога всичко по света изглежда е подредено срещу вас. Всички доказателства казват, че трябва да бягате по другия начин. Направете най-смелия избор, а не най-безопасният. Това не е най-добрият съвет, но това е всичко, което мога да предложа.
Линда Милър
За мен идеята, че палестинците всъщност са евреи, е доста откровителна и много радикална и възможен мост, който е бил пренебрегнат, мисля, в целия този спор и има достатъчно доказателства в подкрепа на това.
Лорънс Райт
Математикът е човек, който умее да намира аналогия между твърденията; по-добрият математик умее да вижда аналогии между доказателствата, а най-добрият математик умее да съзира аналогии между теориите. Можем да допуснем, че математикът на всички математици е онзи, който може да открива аналогии между аналогиите.
Стефан Банах
Безнравствеността на сърцето е доказателство за ограничеността на ума.
Ан дьо Стал
Предсказанията на бъдещето не са нищо друго, освен прогнози на настоящите автоматични процеси и процедури, които вероятно ще се сбъднат, ако хората не действат и ако нищо неочаквано се случва; всяко действие – за добро или за лошо – и всяко произшествие непременно разрушава целия модел, в чиито рамки се оформя предсказанието и където намира своите доказателства.
Хана Аренд
Промяната е единственото доказателство за живот.
Ивлин Уо
Да търсиш каквато и да е форма на Бог и да Му приписваш форма и образ, е доказателство за глупостта на човека. Защото Бог, който и да е той (ако може би има друг, освен самия свят) и в каква част да живее, с всички сетива, цялото зрение, целия слух: Той е цялото на живота и на душата, всичко на самия Него.
Плиний Стари
Отчаянието в своята любов и в своето достойнство служи за най-доброто доказателство за присъствието им в човека.
Михаил Бакунин
Ако бяхте арестуван за доброта към себе си... би ли имало достатъчно доказателства, за да ви осъдят?
Питър МакУилямс
Онова, което виждаш, е доказателство за това, в което вярваш. Повярвай в нещо и ще го видиш.
Уейн Дайър
Всички обекти имаха сянка; сянката послужи като доказателство, че предметът съществува.
Фин
В математиката и правото най-важното нещо - или по-точно най-забележителното - не е конкретна задача, не е доказателство, не е дали е било възможно да се спечели случай или да се намери отговор, а красота и икономичност на изпълнение.
Ханя Янагихара
Уви! Човешките пороци, толкова ужасни, колкото се предполага, съдържат положителното доказателство за вкуса му към безкрайността.
Шарл Бодлер
Доброто се нуждае от доказателства, за красотата те са безполезни.
Бернар дьо Фонтенел
Няма любов, има доказателство за любов.
Бернардо Бертолучи
Мога да ви уверя, че съм доста здрава и имам доказателство, че диалогът "работи".
Бети Уилямс
Аз съм доказателството - не можете да изхвърлите традицията.
Вивиан Уестууд
Усмивка, появяваща се на лицето без всякакъв повод, или без мярка ласкателни думи - най-сигурното доказателство за лицемерие.
Джеймс Фенимор Купър
Смирението и търпението са най-сигурните доказателства за увеличаването на любовта.
Джон Уесли
Вярата е божественото доказателство, чрез което духовният човек различава Бога и Божиите неща.
Джон Уесли
Има нещо в начина на мислене на учен, който е различен - осъзнаване на несигурност, моделиране, доказателство.
Джоузеф Стиглиц
Внимателно проучих доказателствата на християнската религия и ако бях седнал като съдебен заседател за нейната автентичност, щях безпрекословно да дам присъдата си в своя полза. Мога да докажа истинността толкова ясно, колкото всяко предложение, някога представено на ума на човека.
Александър Хамилтън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
14
Следваща