Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доказателство" - страница 5
Науката има авторитет не заради белите манти или заглавия, а поради прецизността и прозрачността: вие обяснявате теорията си, излагате доказателствата си и се позовавате на изследванията, които подкрепят вашия случай.
Бен Голдейкър
Преподаването се нуждае от екосистема, която подкрепя практика, основана на доказателства. Ще са необходими по-добри системи за по-широко разпространение на резултатите от изследванията, но също така и по-добро разбиране на изследванията, така че учителите да могат да бъдат критичен потребител на доказателства.
Бен Голдейкър
Америка е място, където можете да успеете, без значение кой сте. Аз съм доказателство за това. Но трябва да работите много усърдно и да сте готови да търпите болка. Трябва да си поставите цел и да спечелите на пазара, независимо от температурата на въздуха. Трябва да платите цената за успех.
Бил О'Райли
Никога не подценявайте силата на човешкия ум да вярва в това, което иска вярвайте, независимо от противоречивите доказателства.
Брайън Хърбърт
Този, който не се е научил на изкуството на доказателство в училище, е неспособен да различи правилното разсъждение от неправилното. Такива хора лесно могат да бъдат манипулирани от безотговорни политици. Резултатът може да бъде масова хипноза и социални сътресения. Лев Толстой е писал, че силата на правителството е основана на невежеството на народа, и че правителството знае за това и затова винаги се бори против просвещението на народа.
Владимир Арнолд
Определението за краен авторитарен е онзи, който е готов сляпо да предположи, че правителствените обвинения са верни, без представени доказателства или възможност да оспори тези обвинения.
Глен Грийнуолд
Аз лично мисля, че честното разкриване, вместо скриването на субективни ценности, създава по-честна и надеждна журналистика. Но никоя журналистика - от най-обективната в стилистично отношение до най-наглото мнение - няма реална стойност, освен ако не е основана на факти, доказателства и проверими данни.
Глен Грийнуолд
Предразсъдъкът, за разлика от обикновената погрешна представа, е активно устойчив на всички доказателства, които биха го премахнали.
Гордън Олпорт
Това, което винаги ме е изненадвало, когато влизам в книжарница, е броят книги, които можете да намерите, написани със сигурност. Авторите разказват някаква история, сякаш е истина, но нямат доказателства, че е истина!
Дейвид Игълман
Колкото по-неясни са нашите вкусове, толкова по-голямо е доказателството за нашата гениалност.
Дженифър Донъли
Коментарите са доказателство, че повечето хора не четат статиите.
Джефри Зелдман
На Христос може да се вярва, че пази Словото Си, че Той ще замени тъпото ни съществуване с радостен, изобилен живот! И докато истинската любов, пълното приемане и пълната сигурност са рядкост в нашия неистов свят, библейските доказателства, че нашите желания в тези области ще бъдат изпълнени в Христос, са в изобилие.
Джош Макдауел
Друг преамбюл на доказателството за безкрайност на Бог се явява тъждеството на Неговата същност и Неговото мислене и воля.
Дънс Скот
Не съм безвъзвратен скептик. Не съм безнадеждно предубеден. Аз съм напълно готов да вярвам и умът ми е широко отворен; но все още трябва да бъда убеден. Съгласен съм напълно, но доказателствата трябва да са здрави и убедителни.
Хари Худини
Всъщност не успях да намеря никакви доказателства за появата на драстично еволюционно ускорение и генетична реконструкция при широко разпространени, многолюдни видове.
Ернст Майр
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
С толкова много доказателства за изчерпване на природните ресурси, токсични отпадъци, изменение на климата, непоправима вреда за нашата хранителна верига и бързо нарастващи случаи на природни бедствия, защо продължаваме да поддържаме проблема? Защо продължаваме да вървим в същия тревожен ритъм?
Йехуда Бърт
Книгите са доказателство за това, че хората са способни да творят магия.
Карл Сейгън
Струва ми се, че поне що се отнася до финансовите пазари, има все повече доказателства срещу рационални очаквания, дори на макро ниво.
Кенет Ароу
Вижте... на първо място, аз съм учен. Това означава, че моята отговорност е да правя наблюдения и да събирам доказателства, преди да съставя хипотеза, а не обратното.
Алън Стийл
Как използваме парите си е най-ясният външен показател за това в какво наистина вярваме. ... Ако някой е истински ученик на Исус Христос, доказателствата ще бъдат намерени в ежедневния живот на този човек – включително използването му на пари.
Лари Бъркет
От съществено значение за свободното правителство е то да почива изцяло на доброволна подкрепа. И едно сигурно доказателство, че правителството не е свободно, е, че принуждава повече или по-малко лица да го подкрепят, против тяхната воля.
Лизандър Спунър
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
14
Следваща