Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доказателство" - страница 13
Доказателството е съдбата на онези, които се съмняват в невинността си.
Леонид Кудрявцев
Приемането е доказателство за любовта към себе си и само любовта може да промени всичко.
Лиз Бурбо
Социологическите доказателства за заразяването на щастието и тъгата подсказват нещо доста забележително: от всичките ви взаимоотношения, от всички хора, които могат да ви направят най-щастливи или да ви дразнят най-много, тези, които имат най-голям ефект върху вашето настроение и дори вашето състояние на здравето е най-близо.
Лин Мактагарт
Доказателство за истинността на любовното признание - любов към тежката работа, когато тя се изисква.
Логан Смит
Ако искаме да направим философски изводи за нашето собствено съществуване, нашето значение и значението на самата Вселена, нашите заключения трябва да се основават на емпирични знания. Истински отвореният ум означава да принудим нашите въображения да се съобразят с доказателствата за реалността, а не обратното, независимо дали харесваме или не последствията.
Лорънс M. Краус
Вярвам ли в призраци?... Готов съм да обмисля доказателства и да ги приема, ако ме удовлетворяват.
М. Р. Джеймс
В Америка проблемите с бедността и ниските доходи, особено за малцинствата, са непропорционално фокусирани във вътрешните градове. Осветяването на прожекторите върху бизнеса, който расте в тези общности, е доказателство, че всяка общност има потенциал за предприемачество.
Майкъл Портър
- Точно така - каза Кевин. - И това е по-голямо предизвикателство, от научна гледна точка. Емпиричните доказателства са за показване, че нещо съществува. Много по-трудно е да се докаже, че нещо не съществува. - той беше напълно прав. Попитайте съмняващия се Томас.
Кристи Уилсън Бийм
Нямам предубеждения: цялата ми ирационална омраза се базира на реално доказателство.
Ашли Брилиант
Уроците на историята, чиито доказателства се потвърждават непосредствено преди очите ми, показват по безспорен начин, че продължителната зависимост от държавни помощи води до духовен и морален разпад, до съществено разрушаване на националния характер. Да се подхвърля помощ по този начин е все едно да се раздава наркотик – изтънчения унищожител на човешкия дух. Това е вредно за провеждането на разумна политика. Това е в нарушение на традициите на Америка.
Франклин Делано Рузвелт
Жената, сложила си руж, струва ми се няма право да се гордее с ласкавите отзиви за цвета на нейното лице: тези отзиви по-скоро би трябвало да й напомнят за впечатлението, което би произвело естественият цвят на нейното лице и неговата противопложност с изкуствения руж. Нищо не представлява такова очевидно доказателство за малодушие и лекомислие като тщестлавието от незаслужените похвали. Това именно наричаме тщеславие.
Адам Смит
Най-доброто доказателство за истинските чувства и убеждения на човек хората не са техните думи, а техните дела. ...Всеки отделен човек също си отговаря на въпроса какъв е, като се вглежда в делата си. Собственото му поведение му помага да опознае себе си; то е неподправен източник на информация за неговите убеждения, ценности, манталитет.
Робърт Чалдини
...Много отдавна беше разбрала, че престорената отстъпчивост е винаги по-силна от явната съпротива, а бързото признаване на грешката е вече доказателство за неоспоримата правдивост в останалите действия.
Пърл Бък
Доказателство за любовта са делата. Където има любов, там тя извършва велики дела. Когато любовта не е действена, тогава тя спира да съществува.
Григорий Богослов
Патологичната ревност не е доказателство за любов, а израз на съвършен егоизъм и силно развито чувство за собственост.
Йоан Петров
За разлика от фискалната политика - тази в земеделието и здравеопазването, политиката на правителството в областта на МВР е доказателство, че се работи.
Бойко Борисов
Не само по делото за Вальо Топлото, където дадените интервюта са повече от извършените процесуално-следствени действия, каквото и да значи това, но и с тази смешна проверка. ...Да търси за подкупи веществени доказателства, е все едно да накарате някой да си иска подкуп с писмена молба. Аз такъв случай не знам.
Татяна Дончева
Българският народ е мек и затова оцеляването е по-спокойно. Тази мекота обаче води до липса на реакции към разбойниците... Най-простото доказателство е чудовищното улично движение, което е обща картина на обществото. Може ли заради купчина скъпи ламарини да си въобразиш, че съществуваш по някакъв друг начин в обществото?
Анри Кулев
Доверието към порядъчността на другия е достатъчно доказателство за собствената порядъчност и нея бог щедро покровителства.
Мишел дьо Монтен
Сигурно затова си правим снимки – продължи Хари. – За да си подсигурим фалшиви доказателства в подкрепа на мнимото си щастие.
Ю Несбьо
Жените са като полицаите – може да имат всички доказателства на света, но пак искат самопризнания.
Крис Рок
Вярата, дори в най-добрите случаи, не е била нищо повече от плаха надежда за доказателства.
Клифърд Саймък
Предишна
1
...
11
12
13
(Текуща)
14
Следваща