Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Доказателство"
Злословието дори и без доказателства оставя почти вечни следи.
Александър Пушкин
Нежността е по-доброто доказателство за любовта, дори и от най-страстните клетви.
Марлене Дитрих
Гласът на мнозинството не е доказателство за справедливост.
Фридрих Шилер
Най-доброто от всички доказателства е опита.
Френсис Бейкън
По всички доказателства ние сме на света, за да не правим нищо.
Емил Чоран
Отсъствието на доказателства не е доказателство за отсъствие.
Карл Сейгън
Аз съм живото доказателство срещу думата "провал". Надниквала съм вече отвъд него. Единственият провал, от който човек трябва да се страхува, е неспособността му да се придържа към целта, която счита за най-важна.
Джордж Елиът
Едно от доказателствата за безсмъртие на душата е това, че милиони хора вярват в това; също така милиони вярваха, че земята е плоска.
Марк Твен
Опознайте себе си. Не приемайте възхищението на вашето куче като несъмнено доказателство за това колко сте чудесни.
Ан Ландърс
Поезията е доказателство за живота. Ако твоя живот изгаря, поезията е неговата пепел.
Ленард Коен
Телевизията е доказателството, че хората предпочитат да гледат всичко друго, вместо да се гледат един друг.
Ан Ландърс
Мъдрият човек основава вярванията си на доказателства.
Дейвид Хюм
Ненаситната жажда за всичко, което е отвъд, и което животът разкрива, е най-живото доказателство за нашето безсмъртие.
Шарл Бодлер
Имам предвид думата доказателство не в смисъла на юристите, които поставят две полудоказателства равни на едно цяло, а в смисъла на математик, където полудоказателство = 0, а за доказателство се иска всяко съмнение да стане невъзможно.
Карл Фридрих Гаус
Особеното чуждо суеверие, че англичаните не обичат любовта, доказателството е, че не говорят за това.
В. С. Притчет
Искреността винаги се нуждае от доказателство.
Джон Кенеди
Литературната критика няма нито строгост, нито доказателство. Където е честно, това е страстен личен опит, който се стреми да убеди.
Джордж Стайнър
Екстраординарните заявления изискват изискват екстраординарни доказателства.
Карл Сейгън
Това, което може да се твърди без доказателства, може и да се отхвърли без доказателства.
Кристофър Хитчънс
Да признаваш незнанието си, според мен е едно от най-доброто и вярно доказателство за наличието на разум.
Мишел дьо Монтен
Няма по-печално доказателство за нищожността на човека, отколкото липсата на вяра към великите хора.
Томас Карлайл
Както казах през цялото време, не се съмнявам, че те ще намерят възможно най-ясното доказателство за оръжията за масово унищожение на Саддам.
Тони Блеър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща