Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ценност" - страница 2
Моралните ценности, културата и религията, които поддържат тези ценности, са много по-добри от законите и разпоредбите.
Свами Шивананда
Стигнах до разбирането, че много от проблемите ни са поради недостиг на духовни ценности.
Бенджамин Спок
Уникалният смисъл днес е универсалната ценност утре. Такава е способността да твориш религия и да създаваш ценности.
Виктор Франкъл
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Така ерата на разума се оказа епохата на структурата; време, когато при липса на цел стремежът към власт като ценност сам по себе си се превърна в основен показател за социално одобрение. И спечелването на власт се превърна в мярката за социални заслуги.
Джон Ралстън Сол
Първоначалният принцип на демокрацията е ценността и достойнството на индивида.
Едуард Белами
Това, което няма край, няма и ценност.
Ерве Базен
Има ценности, които се раждат остарели.
Жил Дельоз
Самата идея, че има някакъв конфликт между науката и религията, е напълно погрешна. Науката е метод за изследване на опита... Религията е основната, необходима интернализация на нашата система от по-постоянни ценности.
Карол Куигли
Консерваторите неволно застават на страната на социалните сили, които допринасят за унищожаването на традиционните ценности.
Кристофър Лаш
Може би ценностите на социалистите могат да бъдат реализирани само от социалистите в несоциалистическо общество.
Кристофър Хитчънс
ярвам, че архитектите трябва да проектират градини, които да се използват, колкото къщите, които изграждат, за да развият усещане за красота и вкус и склонност към изобразителното изкуство и други духовни ценности.
Луис Бараган
Има само една добродетел – справедливостта, едно задължение – да бъдете щастливи, един извод – да не преувеличавате ценността на живота и да не се боите от края.
Дени Дидро
Нашата политика трябва да се основава и да подкрепя ценности като семейство, упорита работа, почтеност и лична отговорност.
Дан Куейл
Аз не съм филмова звезда, аз съм актриса. Животът на филмовата звезда е толкова фалшив – да живееш за фалшиви ценности и за публичност.
Вивиан Лий
Стриптийзът е демонстрация на вечени ценности.
Генадий Малкин
Само един поглед върху малките числа в нашите чекови книжки може разкрие нашите ценности.
Глория Стейнем
Не подценявай ценността на Нищо-правенето – на това просто да си вървиш, да слушаш всички онези неща, които не можеш да чуеш, и да не се тревожиш.
Алън Милн
Намирам това на всички тези места, които съм пътувал - от Индия до Китай, Япония и Европа и Бразилия - има неудовлетвореност от условията на публичния дискурс, като един вид отсъствие на обсъждане на въпроси на справедливостта и етиката и на ценностите.
Майкъл Сандел
Мисля, че, както и при повечето хора, моите морални ценности са доволно гъвкава материя.
Мик Джагър
Повечето от филмите, които съм направил, вероятно биха били също толкова добри и преди 50 години и това е, защото притежавам доста старомодни ценности.
Стивън Спилбърг
Духът на нашата епоха е този, в който предразсъдъците от миналото са оставени зад нас, където нашето разнообразие е нашата сила. Именно това е обект на атака. Умерените не са умерени чрез слабост, а чрез сила. Сега е моментът да го покажем в защита на нашите общи ценности.
Тони Блеър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
14
Следваща