Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ценност" - страница 12
Много обичам баща си. Отдавам толкова много на човека, който съм днес, на ценностите, които той и майка ми ни поставиха, и начина, по който ни насърчаваха всеки ден от живота ни да излизаме навън и да откриваме това, което обичаме да правим, и да реализираме потенциала си и наистина да бъдем щастливи.
Иванка Тръмп
Благоприятна връзка възниква, когато има обща духовна цел, споделени духовни ценности и взаимно желание да се изгради връзка върху духовна основа и с цел свързване със светлината на създателят.
Йехуда Бърт
Нула, поставена на правилното място, получа по-голяма ценност.
Йожен Скриб
Цялото знание има ценност само тогава, когато ни прави по-енергични.
Йожеф Йотвьош
Икономическият растеж и човешкото развитие трябва да вървят ръка за ръка. Човешките ценности трябва да се подкрепят енергично.
Кайлаш Сатяртхи
Ние рядко разбираме ценността на това, което имаме, докато не го загубим безвъзвратно.
Карън Мари Монинг
Действието е като отсъствие на ценност. Вътрешна пустота, която с нищо не можеш да запълниш. Това не е страх, а отсъствие на нещо важно в твоя живот. Няма радост, ако има толкова тежест от подобно съществуване. Това е когато в живота на човек има твърде малко любов, интерес, отношения. Това е чувството за глад по отношение на ценностите. Когато чувството на глад се уголемява до неутолимо, настъпва депресия.
Алфред Ленгле
Великият лидер има мозък, визия, душа, ценности и сърце.
Клаус Шваб
Сега живеем в напълно дигитализиран свят и напълно глобализиран свят, така че трябва да намерим някои нови механизми и ценности, за да се справим с този постдигитализиран и постглобализиран свят.
Клаус Шваб
За да успеем в тази война, трябва ефективно да обясним нашите политики и основни ценности на хората по света.
Кондолиза Райс
Хилари Клинтън е човек с голяма интелигентност. Тя е някой, който наистина обича тази страна, който говори силно и добре за американските интереси и ценности.
Кондолиза Райс
Подходящата роля на хуманистите не е да привличат вниманието на "човешките ценности" на техници, които иначе се занимават с чисто инструментален подход към своето призвание, а да изискват възстановяване на практическия или морален елемент в призванията, които са се изродили в техники.
Кристофър Лаш
Демокрацията е универсална ценност.
Амартя Сен
Той е принципен враг на комунизма и либерал, ако либерализмът се разбира като признаване на личната свобода като абсолютна ценност.
Лев Лосев
Човечеството има много неща, които не е знаело преди. Това, което мога да ви кажа, е, че човешките морални ценности вече не са добри.
Ли Хонгджъ
Китайското правителство знае, че това, което преподавам, е добро и че уча хората да имат високи морални ценности.
Ли Хонгджъ
Чувствам, че днес важността на ролята на баба и дядо в семейството не се оценява напълно; децата обикновено нямат възможност да се обогатят от непосредствена близост и силни взаимоотношения със своите баби и дядовци. Знам колко важни бяха тези взаимоотношения в живота ми и колко голяма част от основното разбиране, което имам за живота и неговите ценности, се корени в отношенията ми с баба и дядо ми.
Лидия Матичио Бастианич
Честно казано, не исках да вярвам, че християнството може радикално да промени нечий характер и ценности. Беше много по-лесно да се повдигат съмнения и да се правят възмутителни възражения, че да се обмисли възможността Бог действително да предизвика революционен обрат в такъв покварен и изроден живот.
Лий Стробъл
За да мислим, човек се обръща към присъствие, толкова ярко, че целият свят, който познава – включително целия този вътрешен свят на привидно аз, вярвания и ценности – е хвърлен завинаги в сянка, разкрит като лоша имитация на вечния ден. За да мислим, човек кани в самия си живот водач, който безупречно ще разглежда всяко действие и ще го мери с божествена и свята сила. Да помисля за това и още и след това да продължим и наистина да го направя.
Лон Майло Дюкет
Учудва ме, че говоренето за традиционни ценности е противоречиво, но изглежда, че е така.
Лора Шлезинджър
В свят без любов това са хората един към друг: ценности, ползи и пасиви, числа и данни. Претегляме, измерваме количествено, измерваме и душата се смила на прах.
Лорън Оливър
Целта на външната политика е да влияе върху политиките и действията на други нации по начин, който служи на вашите интереси и ценности. Наличните инструменти включват всичко - от мили думи до крилати ракети. Да ги смесиш правилно и с достатъчно търпение е изкуството на дипломацията.
Мадлин Олбрайт
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
14
Следваща