Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ценност"
Най-малко се страхуват от фаталния край хората, чийто живот има най-голяма ценност.
Имануел Кант
Днес ние се боим от такива прости думи, като добродетел, милосърдие и доброта. Ние не вярваме в старите добри думи, понеже ние вече не вярваме в старите добри ценности. Именно затова светът е болен.
Лин Ютан
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Всички медии съществуват, за да инвестират живота си с изкуствени възприятия и произволни ценности.
Маршал Маклуън
Когато изчезне справедливостта, не остава нищо, което би могло да придаде ценност на живота на другите.
Имануел Кант
Можеш да съдиш за ценностите на една нация по нейната реклама.
Норман Дъглас
Цивилизованият човек е този, който на сериозен въпрос дава сериозен отговор. Цивилизацията сама по себе си е някакъв трезв баланс на ценности.
Езра Паунд
Ценностите са абстрактни, но цените конкретни.
Габриел Лауб
Не намирам нищо привлекателно и поучително в бедността. Тя не ме научи на нищо и само изкриви представата ми за ценностите на живота.
Чарли Чаплин
Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.
Зигмунд Фройд
В момента, в който се откажете от принципите си и ценностите си, вие сте мъртви, културата ви е мъртва, вашата цивилизация е мъртва.
Ориана Фалачи
Интелектуалец - това е човек, който вярва, че идеите са по-важни, от ценностите; разбира се, неговите идеи и чуждите ценности.
Джералд Бренън
Ценността на комбинацията значително нараства поради това, че представлява логически завършек на предшестващата позиционна игра.
Александър Алехин
Важно е тези, които се занимават с тероризъм, да осъзнаят, че нашата решимост да защитаваме нашите ценности и нашия начин на живот е по-голяма от тяхната решимост да причиняват смърт и унищожение на невинни хора в желанието си да наложат екстремизъм в света.
Тони Блеър
Философът... подлага опита на своята критична преценка и това съдържа ценностна преценка, а именно, че свободата от труда е за предпочитане пред труда и интелигентният живот е за предпочитане пред глупавия живот. Така се случи, че философията се роди с тези ценности. Научната мисъл трябваше да разруши този съюз на ценностна преценка и анализ, тъй като ставаше все по-ясно, че философските ценности не ръководят организацията на обществото.
Херберт Маркузе
Какви морални ценности може да има в свят, в който започват да пушат на 12, а четенето на книги почти никога?
Хийт Леджър
Нравственост - основа на всички човешки ценности.
Алберт Айнщайн
Каква е силата на истината - вие се опитвате да я опровергаете, но самите ваши нападки я въздигат и й придават по-голяма ценност.
Галилео Галилей
Голяма трагедия е, че науката, този прекрасен процес за установяване на истината, отстъпи духовното издигане на нейните централни откровения: необятността на Вселената, необятността на времето, свързаността на целия живот и ценността на живота върху нашите малка планета.
Ан Друян
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
За нашата наивност за културата е свидетелство, че смятаме, че можем да я променим, като просто декларираме нови ценности. Такива декларации обикновено произвеждат само цинизъм.
Питър Сендж
Единствените важни елементи във всяко общество са артистичността и престъпността, защото те единствени са тези, които поставят под въпрос ценностите на обществото, могат да го принудят да се промени.
Самюъл Дилейни
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща