Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преживяване" - страница 12
Всъщност се виждам във всичките си герои. За да си представя как се чувства като друг човек, трябва да използвам собствените си преживявания и отговори на света.
Елизабет Страут
Трагична грешка, която често се допуска, е да се приеме, че Божията воля е длъжна да бъде нещо много скучно и непривлекателно, ако не и положително неприятно. Съзнателно или не някои хора гледат на Бог като на труден ръководител на задачи или на суров родител. . . . Истината е, че Божията воля за нас винаги означава по-голяма свобода, по-голямо самоизразяване, по-ново и по-светло преживяване, по-широка възможност за служене на живота на другите, по-изобилна.
Емет Фокс
Нашата култура, толкова горда с философията си върху ума, ни откъсва от телесното ни преживяване и от самата земя. В тази раздяла нашата сексуалност се отрича, сетивата ни са нападнати, околната среда е злоупотребена и нашата сила е манипулирана. Нашата земя е нашата форма и без нея губим своята индивидуалност.
Енодиа Джудит
Целта на четвъртата чакра в системата като цяло е да ни накара да се разширим отвъд ограниченото си его в по-широко чувство за връзка с целия живот. Това е движението на освободителното течение. Макар че е важно да не отричаме или пренебрегваме по-малкото аз, това наистина е освобождаващо преживяване да се издигнем извън границите на собствените си нужди и да намерим радост в служенето и алтруизма.
Енодиа Джудит
Една от най-удивителните способности на сексуалността е за момент да надхвърли границите на Аза в нещо, което вече не се определя от физическата собственост и което е напълно уникално. Това е наистина това, което мнозина наричат религиозно преживяване.
Естер Перел
Животът продължава да бъде красиво и разочароващо преживяване.
Етгар Керет
Алкохолиците и наркоманите много често стават хора, на които в детството не са позволявали да усещат в цялата си пълнота своите чувства. Сега те прибягват към алкохола и наркотиците, че поне за известно време да се върне загубената интензивност на преживяванията.
Алис Милер
Ако убивате пиле и готвите пиле, то трябва да има вкус на пиле. Телешкото трябва да има вкус на телешко. Трябва да можете да идентифицирате какво ядете. Едно от най-лошите ми преживявания е, когато не мога да кажа какво ям. Това е загуба.
Жоел Робушон
В живота ми е имало много случаи, когато съм споделял своите преживявания са майка ми, а не с баща ми. Понякога ми е необходима именно тази емоционална нежност, която е присъща само на жените.
Зак Ефрон
Няма един човек, който да изпълни всичките ви нужди. Можете да изберете партньор, който е с вашия интелектуален равен и той може да не е най-съвместимият ви сексуален партньор. И тогава има двойственост между сигурност и приключение. Връзка, която ви дава много новости и приключения, може да не ви осигури стабилността, за която копнеете. Времето, непрекъснатостта и познаването с някого ви дават други неща в живота, но не е задължително да ви дадат вида на интензивни похотливи преживявания, които може да имате, когато за първи път срещнете някого и сте любопитни да проникнете в мистерията им.
Естер Перел
Бих казал, че най-чистото преживяване за филма е да не сте прочели книгата, защото мисля, че когато прочетете книгата, просто отметнете кутиите. Мисля, че след като видите филма, четенето на книгата е страхотно нещо. Винаги казвам, че филмът не е предназначен да замести книгата. Това е нелепо. Аз съм голям фен на книгата.
Зак Снайдър
Моите преживявания са преживявания с невежество, с неговата бездна и никога няма да открия колко неща все още не знам и колко са само неща, в които съм вярвал.
Йенс Кристиан Грьондал
В края на деня ключът към щастието е поемането на пълна отговорност за вашите реакции към всичките ви преживявания - доброто и хаотичното.
Йехуда Бърт
За да развие резонанс и съпричастност във всички разновидности, детето се нуждае. както вече беше споменато, лично преживяване на съпричастност, преживяно от него. Придобиването на такъв опит започва в момента на раждането. И от този момент нататък способността за резониране, както всички останали способности, изисква обучение и овладяване.
Йоахим Бауер
Способността да развиеш любов за дълго време означава способността да издържаш на напрежението във взаимоотношенията и да понесеш разочарованията, така че след това да се реализират нови щастливи преживявания.
Йоахим Бауер
Източникът на цялото преживяване е умът и като променим фокуса на ума, можем да променим качеството на всичко, което изпитваме.
Йонги Мингюр Ринпоче
Един от най-ранните уроци, които бях научил от баща си, беше, че будистите не виждат ума като отделна същност, а по-скоро като постоянно разгръщащо се преживяване.
Йонги Мингюр Ринпоче
Празнотата не е нито идея, нито история. Това е въплътено преживяване, което се случва, когато изследваме самото преживяване и открием, че привидната твърдост и трайност на явленията всъщност не съществуват.
Йонги Мингюр Ринпоче
Раненото дете вижда Божественото като управляваща система за награди и наказания, с човешки логични обяснения за всички болезнени преживявания. Раненото дете не разбира, че във всички преживявания, колкото и болезнени да са, се крият духовни прозрения. Докато мислим като ранено дете, ще обичаме условно и с голям страх от загуба.
Каролайн Мис
Изследванията показват, че ако хората говорят и слушат съмишленици, те стават по-догматични, по-унифицирани и по-екстремни. Персонализираните преживявания във Фейсбук са хранителна среда за неразбиране и неправилна комуникация по политически линии и в крайна сметка за екстремизъм.
Кас Сънстейн
Поради работата на кармичната памет, същият страх и съмнение трябваше да се върнат и въпреки това нейният отговор на това преживяване трябваше да бъде много различен, за да го преодолее.
Кевин Дж. Тодеши
Как предприемачите преживяват ранните си неуспехи? Те не гледат на своите неуспехи като на неуспехи - те гледат на тези преживявания като обратна връзка и прелюдия към бъдещ успех.
Кевин Кели
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
14
Следваща