Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преживяване"
Целта на живота... е да го живееш, да опитваш докрай, да се протегнеш нетърпеливо и без страх към по-новото и по-богато преживяване.
Елинор Рузвелт
Аз съм жена в развитие. Аз просто опитвам като всички останали. Опитвам се да приема всеки конфликт, да усетя всяко преживяване и да се поуча от него. Животът никога не е скучен.
Опра Уинфри
Проблемът със значението днес е проблемът за това как разнообразните и повърхностно противоречиви на себе си преживявания на хората могат да бъдат представени в една последователна картина, която ще осигури на съвременния човек убедителна основа, от която да живее и да действа.
Карол Куигли
С всяко свое преживяване вие сами рисувате свое собствено платно, мисъл след мисъл, избор след избор.
Опра Уинфри
Не мога да изразя достатъчно, за да изразя неприязънта си към хората, които смятат, че разбирането разваля нашето преживяване... Как биха знаели?
Марвин Мински
Светът на непосредственото преживяване – светът, в който се намираме, че живеем – трябва да бъде разбран, трансформиран, дори подритнат, за да стане това, което наистина е.
Херберт Маркузе
Диалектическата логика разрушава абстракциите на формалната логика и на трансценденталната философия, но също така отрича конкретността на непосредствения опит. До степента, в която това преживяване се свързва с нещата, каквито изглеждат и се случват, то е ограничено и дори фалшиво преживяване. То постига своята истина, ако се е освободило от измамната обективност, която прикрива факторите зад фактите, тоест ако разбира своя свят като историческа вселена, в която установените факти са дело на историческата практика на човека.
Херберт Маркузе
Блейк казва, че тялото е затвора на душата освен ако петте сетива не са напълно развити и отворени. Той разглежда сетивата като прозорци на душата. Когато сексът съдържа всичките сетива интензивно, той може да бъде като мистично преживяване.
Джим Морисън
Ние винаги живеем само във времето, в което живеем и в никакво друго време; и само чрез извличане от всеки настоящ момент смисъла на всяко настоящо преживяване ние се подготвяме да правим същото и в бъдеще.
Джон Дюи
Животът е компромис с това, което иска да направи твоето его, какво преживяване ти казва да правиш и какво ти позволяват нервите ти.
Уолтър Бейджхот
Пиша с мисъл за преживявания, но не пиша за тях, а от тях.
Джон Ашбъри
Небостъргачът е в същото време триумф на машината и огромно емоционално преживяване, почти спиращо дъха. Не само височината, но масата и пропорциите са резултат от емоция, както и от изчисление.
Джордж Гершуин
Всяко преживяване притежава собствена временност.
Едмунд Хусерл
Япония е единствената държава в света, която е претърпяла разрушенията на атомните бомбардировки. Това преживяване остави незаличим отпечатък в сърцата на нашия народ, като ги направи страстно решени да се откажат от всички войни.
Ейсаку Сато
Взех решения за които съжалявам, и ги взех като преживявания от които да уча... Аз съм човек, не съм съвършена, като всеки друг.
Куин Латифа
Независимо за кого се молите, по време на война нашите преживявания като общност и като майки са еднакви.
Лейма Гбоуи
- Ако човек не се поучи от нещастните си преживявания, - мъдро отбеляза той, - какъв е смисълът на това страдание?
Лин Картър
Вярвам, че преживяването на любовта е най-човешкият и очовечаващ акт, който дава на човека удоволствие и това е, като причина, няма смисъл ако се разбира по частичен начин.
Ерих Фром
В мистичните традиции собствената готовност прави преживяванията екзотерични или езотерични. Тайната не е в това, че не ви се казва. Тайната е, че не можете да чуете.
Рам Дас
Ти не си човешко същество с духовни преживявания. Ти си духовно същество с човешки преживявания.
Уейн Дайър
Нашите мозъци се занимават изключително с преживявания в специални случаи.
Бъкминстър Фулър
Повече хора трябва да четат книги. Това е най-концентрираното преживяване, което можете да имате.
Вивиан Уестууд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща