Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съмнение" - страница 9
Ароматът му вълнува въображението. Вкусът му е сладък. И все пак кафето оставя горчив вкус и разочарование след себе си. Какво, без съмнение, напомня радостта от любовта...
Антъни Капела
Ако разбирането на доказателствата е заложено във всяко научно образование, ако желанието за задаване на въпроси и съмнения ще се насаждат в училище, ако е възможно да се каже, че разбирането на пропуските в собствените знания е истинската мярка на ума, тогава може би ерес няма да надделее над това, че имаме надмощие.
Антъни Уорнър
Трябва да помним, че доверието прави добри продажби, но само съмнението може да промени света.
Антъни Уорнър
- Губя за своите съмнения твърде много време, а защо да прибавям към тях чужди?
Торнтън Уайлдър
Пазителите на историята без съмнение ще разкажат своята история, а свещениците друга. Сметките на мъжете изглежда оцеляват в свят, обсебен от завоевания, действията ни отвъд спалнята и огнището се запомнят само когато напуснем тяхната неизвестност. И така ставаме печално известни, защото не сме били невидими, истината за живота ни е ефимерна като тамян.
Тоска Лий
Докато във вашето съзнание има и най-малка искра на съмнение в това, че вие имате право на желаното, вие самите ще възпрепятствате изпълнението на Закона за Привличането.
Уилям Аткинсън
Бях грешник. Знаех това без съмнение. Но не бях сам. И нощта беше съучастникът на всички нас.
Уилям Кент Крюгер
Изявление за битието. Има един ум и АЗ СЪМ този ум. Този Ум е вечен и е Животът. Аз съм този Ум и съм ВЕЧЕН ЖИВОТ. Този ум не познава болести; Аз съм този Ум и съм ЗДРАВЕТО. Този Ум е източникът на цялата Сила и не може да познава нито съмнение, нито страх; Аз съм този разум и аз съм СИЛА и МИР. Този разум познава само Истината и знае ЦЯЛАТА истина; Аз съм този разум и аз съм ЗНАЕЩА ИНФОРМАЦИЯ и МЪДРОСТ. Всички сътворени и несътворени неща са в този Ум; Аз съм този Ум и съм БОГАТСТВО и ИЗОБИЛИЕ. Аз съм ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТА; СВЕТЛИНАТА в мен свети, за да благослови света.
Уолъс Д. Уотлъс
Спасете в съзерцанието на вашето видение и увеличете вашата вяра и цел; и по всякакъв начин, във времена на съмнение и нерешителност, култивирайте благодарност.
Уолъс Д. Уотлъс
Съмнението засяга доброто, а не лошото.
Фей Уелдън
Трябва да бъдете оптимисти. Все още имам съмнения и конфликти, но най-важното е, вярвам в бъдещето.
Франк Гери
Някои хора бягат от съмнението и се връщат назад. Опитвате се за всички духовни лепенки, които можете да намерите... когато всъщност, това, което трябва да направите, е да продължите напред, да приемете тези съмнения и да работите чрез тях.
Франк Перети
Без съмнение, мечтата за палачинка е само мечта. А мечтата за пътешествие е винаги пътешествие.
Франк Тилие
В мозъка ми има малко чудовище, което контролира моето съмнение. Самото съмнение е глупаво нещо, без усет и чувство, сляпо и опъващо се в края на дълга верига. Но чудовището е умно. Винаги ме наблюдава и когато съм напълно сигурен в себе си, освобождава съмнението и го оставя да се развихри. дори когато знам, че идва, не мога да го спра.
Франческа Запия
Пътя към истината лежи през съмнението.
Фридрих Незнански
В религиозна общност селският атеист пази съмненията си за себе си.
Х. Бийм Пайпър
Основата за нова ера беше положена вчера. Човекът получи първия си шанс да стане истински цивилизован, когато му беше нужна смелост да постави под съмнение всички неща и превърна "знанието и разбирането" в основата, върху която да създаде по-разумно и разумно общество от човешки същества.
Хендрик ван Луун
Ако обикаляте Колумбия или Латинска Америка, без съмнение ще откриете, че 80 процента от времето, вие обсъждате миналото и само 20 процента за бъдещето.
Хуан Мануел Сантос
Най-големият урок, който ни преподават ръкописите на Леонардо, е, че в тях всичко се поставя под съмнение, изследва, изучава в съответствие с принципите, залегнали в основата на изучаваното.
Чарлс Никъл
Прагматикът знае, че съмнението е изкуство, което трябва да бъде придобито трудно.
Чарлс Пърс
Не можем да започнем с пълно съмнение.
Чарлс Пърс
Не проповядвам със съмнение, защото не живея със съмнение.
Чарлс Х. Спърджън
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
14
Следваща